Idee de vacanță într-un loc puțin frecventat de turiști. Colțul de Rai din Argeș

×
Codul embed a fost copiat

O sugestie pentru cei care caută locuri mai puțin umblate pentru vacanță. Aflată la poalele munților Iezer-Păpușă, comuna Corbi din județul Argeș este un adevărat colț de Rai.

Priveliștea încântătoare, aerul curat, răcoarea, dar și oamenii care încă mai cunosc meșteșugurile tradiționale - sunt atracțiile locului.

În plus, puteți vizită aici mănăstirea rupestră Corbii de Piatră. Duce cu gândul la celebrele biserici bizantine din Cappadocia.

Așezarea, numită cândva Corbii de Piatră, pentru că este înconjurată de pereți de stancă, este atestată documentar din 1456. Se spune că domnitorul Neagoe Basarab ar fi avut pe tăpșanul din fața mănăstirii scaun de judecată. Acolo își aflau osânda cei nedrepți. În interior, putem admira picturi rupestre din secolul al 15 lea.

"E ceva la care nu a fost umblat ! Adică chiar că e autentic", a spus o turistă.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Am vrut de foarte multe ori să venim, și cu voia lui Dumnezeu, am ajuns", a punctat un bărbat.

"Profesorul nostru de geografie ne-a tot spus cu astea 3 mănăstiri rupestre, triunghiul asta energetic, Corbii, Cetățuia și Namaiestiul și am zis să vin și eu să le văd!", a declarat un tânăr.

Chiar lângă biserică, se află o căsuță unică în zonă. Arată exact așa cum era când a fost construită, cu 150 de ani în urmă. Cea care a moștenit-o de la străbunici e bucuroasă de oaspeți, cărora vrea să le arate cum se trăia cândva, aici.

Mihaela Sescioreanu: "Toate casele din zonă, până în 1970, au fost albastre. E singura din zona care mai e albastră. Dar până în 70 și gardul la drum și stâlpii de lumina erau albaștri, la toată lumea, tot satul a fost așa".

În ograda femeii se află și … uriașul de piatră, descoperit de un profesor de istorie, în urmă cu aproape 50 de ani, un alt punct de atracție al satului. Oamenii vin aici să facă ședințe foto lângă impresionanta stâncă, iar Mihaela nu refuză pe nimeni.

Mihaela Sescioreanu: "Uitați talpa .. talpa ! Călcâiul se continuă pulpa, șoldul, lipsește o parte din sold, de aici și până aici, mâna dreapta pe lângă corp, gâtul și acolo a fost capul. Capul a căzut la 3-4 ani după ce s-a descoperit uriașul, aici!".

Mergem în deal, la stâna Plaiul Mijlociu, unde nea Gheorghe, ajuns la 71 de ani, duce mai departe tradiția de secole a familiei. E cioban și face o brânză de burduf pe care nu o poți găși în altă parte. Zerul stors de la brânză îl pune pe foc, într-un cazan mare, pentru urdă.

Gheorghe Prodea: “Dacă rămâne zer în ea, se face amară ! Apoi îți dă omul cu ea în cap!".

Frumusetea vieții de aici i-a făcut pe doi tineri să lase străinătatea și să se întoarcă acasă. Andrei și iubita lui, Ruxandra, au înființat un camping și încearcă să atragă turiști.

Andrei Grigorescu: "Noi ne-am întors din Germania pentru acest proiect, special, să profităm de dezvoltarea turismului în localitate. Țoți cei care au ajuns aici au apreciat ceea ce avem noi de oferit: grădina, umbră, livada noastră, claile cu fan, căpițele".

Ruxandra Burcea: "Odată cu pandemia de anul trecut, toată lumea vrea în natură, apreciază mai mult tot ce avem noi pe aici. Am putea să organizăm ceva la tuci sau la grătar sau un bulz, chestii așa … Și gătim împreună, cu toții, este o experiență, noi așa ii zicem".

La sfârșit de săptămână, turiștii cu copii pot merge acasă la domnul Sebastian, care, inspirat de nepoțica lui, a făcut un parc de distracții.

Sebastian Dobrescu: "Avem struți, avem rate, avem iepurași, avem mai multe soiuri de păsări outoare, avem păuni, avem oițe, și ponei, care este foarte simpatic, care iubește foarte mult copiii, e adorabil!".

În comună a fost amenajată, de curând, și o piscină modernă, pentru cei care vor să se răcorească în apă, nu doar în pădure.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Tot mai mulți merg în vacanță cu rulota sau cortul. Campingurile sunt puține și oferă condiții modeste
Tot mai mulți merg în vacanță cu rulota sau cortul. Campingurile sunt puține și oferă condiții modeste

Vacanța cu rulota sau cortul câștigă tot mai mulți adepți, însă infrastructura pentru acest gen de turism a rămas mult în urmă la noi în țară.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.