Galerie FOTO. Un hotel romanesc inedit, laudat si recomandat in presa straina pentru Sarbatori

Ultima actualizare: 31-10-2012 18:57
Hotelul de gheata de la Balea

Dupa ce castelul de la Hunedoara a ajuns printre recomandarile turistice ale site-ului Lonely Planet, un alt obiectiv turistic din Romania este laudat in presa straina.

Este vorba de Hotelul de Gheata de la Balea Lac.

Reconstruit in fiecare an si deschis pana in luna aprilie, constructia este mereu diferita si atrage multi turisti, din intreaga lume, scrie Daily Mail.

Construit in totalitate din gheata, de catre mestesugarii locali, hotelul a fost construit prima data in anul 2005 si de atunci este refacut in fiecare iarna, fiind o destinatie foarte cautata in perioada Sarbatorilor.

Situat in Muntii Fagaras, la atitudinea de 2.034 metri, hotelul are intre 10 si 14 camere, iar in interior temperatura nu trece de -4 grade Celsius, frigul fiind greu de suportat, desi turistii primesc paturi groase.

Este primul hotel de acest fel din Europa de Est si ofera experienta vietii la Polul Nord, scriu jurnalistii straini, care precizeaza ca turistii cazati aici beau din pahare facute din gheata, astfel incat bauturile sunt in permanenta reci.

Constructia este frumos decorata, cu sculpturi in stilul lui Brancusi si exista si o bisericuta de gheata alaturi.

Principalele neajunsuri, punctuate si de ziaristii britanici, sunt lipsa unor toalete in hotel, turistii fiind nevoiti sa mearga la o alta unitate de cazare, dar si transportul dificil pana la destinatie.

Iarna, din cauza ca soseaua Trasfagarasan este inchisa, singura modelitate de a ajunge la hotelul de gheata este telecabina.

Vedeti mai jos GALERIE FOTO cu Hotelul de Gheata de la Balea Lac!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO