Cum să găsești cele mai bune oferte pentru cazare în orașul dorit. Metoda prin care poți face o rezervare la un preț mic

camera de hotel
Shutterstock

Dacă ți s-a întâmplat să rezervi un zbor ieftin doar pentru a descoperi că prețurile la cazare dn destinația aleasă sunt extrem de mari, nu ești singura persoană aflată în această situație.

Cazarea este adesea partea cea mai costisitoare a oricărei călătorii, așa că trebuie să știi cum să găsești cele mai bune oferte pentru cazare în orașul dorit.

Căutarea celor mai bune oferte de vacanță și celor mai ieftine destinații de vacanță poate părea copleșitoare în zilele noastre.

Internetul ne oferă alegeri infinite, informații nesfârșite și numeroase site-uri de rezervări pe care să le verifici. Adesea, același hotel va fi listat la prețuri diferite pe site-uri diferite, ceea ce ridică semne de întrebare.

Cu toate acestea, există câteva trucuri prin care te asiguri că găsești cele mai bune oferte pentru cazare în orașul în care ți-ai plănuit vacanța.

Citește și
atac rusia
Reuters anunță că are un jurnalist dispărut și doi răniți, după ce forțele lui Putin au atacat un hotel din Ucraina
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Cum să găsești cele mai bune oferte pentru cazare în orașul dorit

La fel ca în cazul găsirii zborurilor ieftine, totul ține de a ști unde să cauți. Iată sfaturile pe care cei din industrie și experții le folosesc pentru a obține cele mai bune oferte de cazare.

Indiferent că mergi într-o destinație de lux accesibilă sau cauți un hotel cu toate facilitățile într-unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Europa, există o oportunitate de a economisi mulți bani dacă urmezi aceste sfaturi inteligente.

Folosește site-uri de comparare a prețurilor la cazări

Dacă vrei să verifici multe prețuri de hotel simultan pentru a găsi cele mai bune oferte, folosește un site de comparare a hotelurilor sau călătoriilor pentru a vedea o listă agregată de hoteluri și apoi filtrează după prețul cel mai mic.

Pe multe site-uri poți seta alerte de preț pentru preferințele tale de căutare, astfel încât să primești o alertă dacă prețurile cresc sau scad.

Amintește-ți că diferite site-uri de comparare caută pe diferite site-uri de rezervare, așa că merită să verifici câteva opțiuni când cauți cele mai bune oferte.

Printre site-urile pe care le poți accesa pentru a compara oferte se numără:

• Skyscanner

• Trivago

• Hotelscan

• Jetcost

Rezervă în mijlocul săptămânii

Dacă ești flexibil cu datele călătoriei, poți economisi adesea bani rezervând un sejur la hotel în mijlocul săptămânii. Unele hoteluri oferă prețuri mai ieftine în timpul săptămânii dacă cererea este mai mică și multe dintre cele mai bune hoteluri de lux sunt surprinzător de accesibile în mijlocul săptămânii.

De exemplu, check-in-ul la un hotel luni sau marți ar putea să îți economisească o sumă considerabilă comparativ cu check-in-ul în weekend. Rezervarea într-o luni poate economisi până la 15% comparativ cu o zi de vineri.

În special în afara orașelor mari și centrelor de afaceri, hotelurile sunt aproape întotdeauna mai ieftine în timpul săptămânii decât în weekend.

Un alt bonus al unui sejur în mijlocul săptămânii este că hotelurile pot fi mai puțin aglomerate în această perioadă.

Fii flexibil

Deși poți obține ocazional oferte excelente de ultim moment, dacă poți, este întotdeauna recomandabil să rezervi în avans.

Poți găsi unele dintre cele mai bune tarife cu aproximativ 30 de zile în avans, în timp ce pentru sejururile în Europa, punctul optim este în jur de 38-40 de zile în avans sau 55-70 de zile în avans.

Dacă călătorești pe distanțe lungi și vrei să fii în siguranță, rezervă cu trei luni în avans. Dacă acest lucru nu este posibil, următoarea ta cea mai bună opțiune ar fi în jur de 30 de zile în avans.

Multe hoteluri oferă anulare gratuită până la un anumit punct, așa că poți bloca o ofertă bună în avans și anula mai aproape de data sejurului dacă planurile tale se schimbă. Asigură-te doar că citești cu atenție termenii și condițiile înainte de a rezerva.

Rezervă pe o perioadă mai lungă

Cu cât rezervi mai multe nopți, cu atât vei economisi mai mult. Ca regulă generală, hotelurile și alte tipul de cazări oferă tarife mai ieftine pe noapte pentru șederi mai lungi. De asemenea, mulți proprietari Airbnb îți vor oferi o reducere dacă rezervi mai multe săptămâni sau luni la rând.

Acest lucru este mai des întâlnit în Europa, unde rezervările de hoteluri sunt adesea mai ieftine dacă rămâi cel puțin 7 zile.

Caută pachete economice

Dacă ești dispus, poți găsi adesea tarife excelente la hoteluri de lux și alte tipuri de cazare. Unele dintre cele mai bune oferte la hoteluri pot fi găsite prin rezervarea unui pachet, care poate include zboruri, cazare și alte extraopțiuni. De asemenea, poți căuta oferte de ultim moment sau tarife “last-minute”.

O altă opțiune creativă este să închiriezi o casă sau un apartament prin Airbnb sau alte platforme similare. Acestea pot fi adesea mai ieftine decât hotelurile, mai ales dacă călătorești cu un grup sau plănuiești un sejur mai lung.

Indiferent de metoda pe care o alegi, cheia pentru a obține cele mai bune oferte la hoteluri este să fii flexibil, să cauți în mai multe locuri și să rezervi în avans. Cu puțin noroc și planificare, poți economisi bani și să ai o vacanță de neuitat.

Cum se stabilesc prețurile unei camera de hotel

Strategiile de stabilire a prețurilor pentru hoteluri pot varia, dar în general, camerele sunt evaluate în funcție de factori precum sezonul, tarifele pentru grupuri și gradul de ocupare. Asta înseamnă că hotelurile pot oferi tarife mai mici pentru camere de luni până joi, deoarece gradul de ocupare poate fi scăzut la mijlocul săptămânii. Prețurile vor crește în weekend, când cererea este de obicei mai mare.

De asemenea, hotelurile folosesc prețuri dinamice, o strategie în care cererea este monitorizată continuu și tarifele sunt ajustate pentru a le menține la un nivel optim.

Desigur, prețurile camerelor de hotel depind și de factori mai evidenți, cum ar fi clasificarea stelelor, dimensiunea camerei, locația și facilitățile oferite. Când rezervi în cele mai bune hoteluri de lux din lume, va exista întotdeauna un preț ridicat, indiferent de momentul în care călătorești sau rezervi.

De ce fluctuează prețurile hotelurilor

Disponibilitatea camerelor și cererea clienților au cea mai mare influență asupra prețurilor hotelurilor, conform Skyscanner. Acest lucru înseamnă pur și simplu că prețurile hotelurilor cresc atunci când cererea crește. În timpul sezonului de vârf și în jurul evenimentelor mari, poți să te aștepți să plătești mai mult pentru o cameră de hotel, deoarece mai mulți oameni vor căuta camere.

Asigură-te că verifici dacă destinația pe care intenționezi să o vizitezi are evenimente mari, cum ar fi concerte și expoziții mari, și evită rezervarea hotelurilor în aceste date dacă vrei să economisești bani. De asemenea, ține cont de faptul că cele mai bune locuri de vizitat în iulie și august vor fi, de asemenea, cele mai populare în rândul familiilor, așa că hotelurile din aceste zone vor vinde camere la prețuri ridicate.

Prețurile hotelurilor pot fluctua frecvent, așa că va trebui să cauți oferte pe mai multe site-uri de rezervări hoteliere și să vezi dacă locul în care vrei să te cazezi ar oferte sau zile în care camerele sunt mai ieftine decât de obicei.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Momentul în care Kievul bombardează o clădire de apartamente din Rusia. Arma care a lovit infrastructura civilă
Momentul în care Kievul bombardează o clădire de apartamente din Rusia. Arma care a lovit infrastructura civilă

Un britanic, angajat al agenției Reuters, a fost ucis într-o explozie care a distrus un hotel din Ucraina. Și doi jurnaliști de la aceeași agenție de știri au fost răniți în atacul atribuit Moscovei.

Reuters anunță că are un jurnalist dispărut și doi răniți, după ce forțele lui Putin au atacat un hotel din Ucraina
Reuters anunță că are un jurnalist dispărut și doi răniți, după ce forțele lui Putin au atacat un hotel din Ucraina

Un membru al echipei agenţiei Reuters care transmite din Ucraina este dat dispărut şi alţi doi membri au fost spitalizaţi după ce un hotel a fost lovit la Kramatorsk, în estul Ucrainei, a transmis agenţia de presă.

Șapte morți și 11 răniți după ce un hotel a luat foc în Coreea de Sud. Oamenii au sărit de la etaj când au văzut focul
Șapte morți și 11 răniți după ce un hotel a luat foc în Coreea de Sud. Oamenii au sărit de la etaj când au văzut focul

Cel puţin şapte persoane au murit şi 11 sunt rănite în urma unui incendiu izbucnit joi într-un hotel din oraşul sud-coreean Bucheon, la vest de Seul, transmite agenţia Yonhap, citând serviciile de pompieri.

Prețurile de pe litoral au explodat de Sfânta Maria. O singură noapte la un hotel din Eforie costă peste 500 de euro
Prețurile de pe litoral au explodat de Sfânta Maria. O singură noapte la un hotel din Eforie costă peste 500 de euro

Este punctul culminant al vacanței de vară, iar aproape 200.000 de turiști vor fi de Sfânta Maria la malul mării. Cel puțin așa arată rezervările pe care le raportează hotelierii de pe litoral.

Accident aviatic pe acoperișul unui hotel Hilton. Un elicopter s-a prăbușit și a luat foc
Accident aviatic pe acoperișul unui hotel Hilton. Un elicopter s-a prăbușit și a luat foc

Un elicopter s-a prăbușit luni pe acoperișul unui hotel din Australia. Pilotul a murit în în urma impactului și a incendiului. Accidentul aviatic a avut loc la hotelul Hilton din Cairns.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”
Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale, aşa cum anunţase directorul Poştei Române.