Cum fac față managerii din industria ospitalității în cea mai aglomerată perioadă din an
Este perioada cea mai aglomerată din an pentru industria ospitalității, iar managerii de hotel sunt ocupați până peste cap.
Este nevoie de dedicare, experiență și educație pentru o astfel de meserie, iar cei care îndeplinesc toate aceste cerințe sunt foarte căutați. Aproape 1.900 de astfel de posturi sunt descoperite, potrivit marilor platforme de recrutare.
Attila Joos conduce un hotel de 5 stele din centrul Brașovului. Este o adevărată fabrică. Are aproape 200 de camere, 4 săli de conferință și 3 restaurante. Plus un șantier la ultimul etaj pentru o sală de evenimente.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
De cum întră pe ușă, se duce la bucătărie să verifice micul dejun. Au primit turtă dulce și lactate noi, făcute în casă. Urmează o ședință, în care se pun la punct ultimele detalii despre evenimentele zilei.
Atilla a învățat meserie în Statele Unite ale Americii, într-un lanț hotelier internațional. Dar a studiat și la două instituții renumite în branșă: Universitatea din Sheffield și școala hotelieră din Laussane. Aplică în hotelul de care se îngrijește tot ce a învățat. De pildă, uneori își infiltrează colegii printre clienți.
Atilla Joos, manager general hotel: „Stau între clienți ca și cum ar fi clienți, iau feedback-ul, interacționează cu ei.”
Laura Ursu are în subordine 150 de angajați, la un hotel de patru stele din Poiana Brașov. A pornit de la nivelul de recepționer acum mai bine de 20 de ani. Apoi a urmat școala hotelieră din Laussane și a avansat. Deși acum este manager, verifică personal tot hotelul.
Acum așteaptă un client VIP, care își va serba aniversarea în hotel. Se îngrijește să nu lipsească nimic din cameră. În hotelul condus de Laura, toți managerii fac pe rând, un soi de gardă. Petrec noaptea acolo, ca să experimenteze cum este să fii client.
Laura Ursu, manager de hotel: „Dacă apa este într-adevăr la temperatură optimă, dacă pe sub ușă vine o undă de curent și trebuie ceva remediat, dacă se aud zgomote.”
Astfel de manageri caută companiile. Pe cea mai mare platformă de recrutare online sunt în acest moment 1.900 de astfel de posturi, cu salarii cuprinse între 1.100 și 1.400 de euro net.
Candidații trebuie să aibă brevet de manager în turism, care se obține în urma unui curs. Contează însă, experiența și școala de calitate, căci brevetele se pot obține și contra cost.