Cetatea lui Ştefan cel Mare, în topul mondial al destinaţiilor turistice. Ce îi lipseşte


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 09 Septembrie 2018 18:56
Categorie: Stiri Turism

Vestita cetate de scaun a Sucevei, care l-a adăpostit pe Ștefan Cel Mare, se numără printre cele mai bune destinații din lume, nominalizată de "Trip Advisor"

Restaurată recent cu 15 milioane de euro, cetatea își primeşte oaspeții cu holograme și jocuri interactive. Cetatea de Scaun a Sucevei a înregistrat un record de vizitatori în acest an: 33 de mii de oameni i-au trecut pragul luna trecută, în cele trei zile, cât a durat Festivalul Medieval.

Printre altele, oaspeţii sunt atraşi de o cameră în care se pot costuma, virtual, în haine medievale boiereşti. Se aşează în faţa panoului, îşi aleg vestimentaţia cu ajutorul unui buton, apoi fac fotografia.

Sutele de recenziil pozitive, care au dus la primirea certificatului de excelenta Trip Advisor, au ţinut cont de expoziţia permanenta interactivă şi de curăţenia zonei.

"Mi se pare că, la ceea ce a fost aici şi câtă încărcătura de istorie este, Casa Poporului este mic copil faţă de Cetatea de Scaun a Sucevei. Este bine organizată din punct de vedere al primirii turiştilor, dar ar trebui mai multă promovare. Nu există promovare în ţară", spune un turist.

Cei care vor să vadă Cetatea de Scaun se pot caza la cele 21 de hoteluri şi pensiuni din zonă.

VIDEO PROTVPLUS.RO