Cea mai mare pestera din lume construita intr-un ghetar: a costat 2.5 mil USD. Cum arata in interior si cat costa un tur
Islanda a creat prima si cea mai mare pestera de gheata din lume realizata intr-un ghetar. Proiectul a costat 2.5 milioane de dolari si poate gazdui evenimente, petreceri si nunti.
Cu cativa ani in urma, o echipa formata din mai multi antreprenori islandezi visau ca turistii care ajung in Islanda nu doar sa se bucure de exploararea ghetarilor pe deasupra lor ci sa poata sa si intre in unul din ei.
Patru ani mai tarziu si dupa o investitie de 2.5 milioane de dolari, cea mai mare pestera de gheata realizata de oameni in interiorul unui ghetar, a fost construita si poate fi vizitata de oricine.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localizata in vestul Islandei, in Langjokull (Long Glacier), la cateva sute de km de capitala tarii, Reykjavik si la 1.260 de m peste nivelul marii, pestera de gheata ajunge la o adancime considerabila si astfel, vizitatorii pot vedea cum s-a format ghetarul de-a lungul secolelor.
Prima vizita in pestera din ghetar poate fi usora inspaimantatoare, dar si fascinanta in acelasi timp. Vizitatorii au nevoie de incaltaminte speciala, cu crampoane pentru a nu aluneca pe gheata.
Interioriul pesterii este luminat cu led-uri, iar culorile luminii se schimba pe masura ce vizitatorii inainteaza in pestera. Exista si o zona speciala, amenajata pentru petreceri si cei dornici sa experimenteze ceva nou.
“Unii ar spune ca asta e cea mai extravaganta moda pentru evenimente. Poti sa iti faci nunta aici, de exemplus” a spus Sigurdur Skarphedinsson, seful proiectului.
“Sunt foarte multe provocari cand construiesti un astfel de loc. Condintiile metro sunt extreme aici, exista furtuni de zapada, ceea ce inseamna ca intr-o astfel de zi trebuie sa curatam intrarea de zapada, pentru ca nici nu se vede intrarea, ceea ce inseamna un efort urias." a mai spus acesta pentru CNN.
Dezvoltatorii proiectului sustin ca pestera poate rezista 10-15 ani fara lucrari de mentenanta.
Pestera este deschisa tot anul iar un tur costa in jur de 135 de dolari, pentru trei ore. Un tur privat ajunge la suma de 2000 de dolari.