Cât costă să vizitezi România cu trenul. Traseul exclusivist include castele din Transilvania
Zeci de turiști din America și Australia au plătit sume generoase ca să ne viziteze țara cu trenul.
Traseul exclusivist este organizat de o companie din Marea Britanie, iar turul promovează castelele Transilvaniei și peisajele rurale autentice.
Trenul a oprit în Sinaia și Brașov, iar străinii au vizitat, printre altele, castelul Bran și castelul Peleș.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Priveliștea din barul trenului de lux este remarcabilă. Călătorii servesc băuturi fine și se lasă purtați de imagini de poveste. De la Istanbul până în România și Budapesta, pentru acest traseu au plătit între 10.000 și 20.000 de dolari.
Gabor Vitzian, compozitor: „Oaspeților le place muzica de film, muzica jazz".
Preț de câteva ore, trenul a staționat la Sinaia, în Gara Regală, timp în care turiștii au vizitat Castelul Peleș. Următoarea oprire a fost Brașov.
De aici oaspeții au mers la Castelul Bran, unde a fost pregătită pentru ei o cină specială. Vizita cu trenul continuă spre Sighișoara și Sibiu.
Luxul în acest tren este definit și de spațiul generos pus la dispoziția clienților. Cușeta are un pat dublu, o măsuță pentru laptop și baie proprie.
Foarte apreciate sunt și preparatele oferite de cele două restaurante.
Steve Sandberg, turist: „Una dintre cele mai bune experiențe culinare pe care le poți avea în unul din cele mai luxoase trenuri cu care poți să călătorești oriunde în lume, fie că vorbim de preparate din miel, vițel sau meniu vegeterian pentru cei care iubesc mâncarea vegetariană - mâncare de calitate cu stele Michelin".
Călătoria durează șapte zile, iar ghizii le povestesc turiștilor despre istoria țării noastre. Mulți sunt impresionați și de peisajele rurale și ne promovează țara. 38 de turiști sunt din America și Australia.
Tim Littler, fondatorul companiei: „Cred că acest tur, Castelele Transilvaniei, este unul foarte reprezentantiv. Vremea este foarte bună. Peisajul este minunat în această perioadă a anului. Clienții noștri sunt cei mai buni promotori. După ce au fost în călătorie merg și le spun prietenilor și familiilor".
În total sunt 13 călătorii cu trenul pe distanțe lungi care includ și Drumul Mătăsii, Comorile Uzbekistanului, Spectaculoasa Elveție și Odiseea Caspică. Locurile sunt rezervate și cu 12 luni înainte.
Sursa: Pro TV
Etichete: tren, Castelul Peles, castelul bran, castelul cantacuzino,
Dată publicare:
30-10-2023 18:36