Cascadele din România, atracția inedită a iernii: "Vin turiști și din SUA"


Ultimul update: Marti 08 Ianuarie 2019 20:53
Data publicarii: Marti 08 Ianuarie 2019 19:45
Categorie: Stiri Turism

Dacă mai aveţi zile libere puteţi vizita, în această perioadă, cascadele din România. Spectaculoase și impunătoare, șuvoaiele de apă care se scurg din munți pe stânci, au înghețat, și oferă o priveliște fascinantă.

Iarna, cascada de la Vidra, judeţul Alba, se transforma spectaculos într-un şuvoi de cleştar, înalt de 18 metri.

Turist: "E impresionant, e frumos din cauza frigului s-au format ţurţurii la cascadă, culoarea gheţii este ca şi a gheţarilor din Alpi, un albastru."

Cristian Ciubotărescu , preşedinte Asociaţia Speologică "Sfinx Garda": "Cascadă de la Vidra este frumoasă, atât vara, cât şi iarna, când se formează formaţiuni similar celor din peşteră, respectiv cum sunt stalactitele în peşteră, aşa sunt ţurţurii la cascada."

Drumul este accesibil pentru turiştii care vor să vină să vadă perdeaua de gheaţă situată în apropierea muntelui Găina. În zona este şi rezervaţia Dealul cu Melci - unde de-a lungul timpului, bancuri imense de melci s-au pietrificat.

O altă comoară a naturii triumfă acum în gheaţă în Munţii Apuseni. Legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci, chiar în ziua nunţii, iar invitaţii au plâns atât de mult, încât aici s-a format o cascadă, care poartă numele Vălul Miresei.

Turiştii care vor să ajungă la cascada Valul Miresei trebuie să parcurgă un kilometru pe jos, pentru că nu există drum public pentru a ajunge cu maşinile acolo, dar odată ajunşi aici descoperă un peisaj idilic, pentru că apa care curge de la zeci de metri înălţime a început să îngheţe pe stânci.

Ape curgătoare îngheţate sunt şi în Maramureş. Cascada Cailor, de lângă staţiunea Borsha, are 90 de metri înălţime.

La aproape două ore distanţă, găsim Cascada Mara.

Turistă: "Este impresionantă zona. Este foarte frumos aici, vin special să fac poze în acesta perioadă a anului."

Turist: "Parcă e un diamant acum când e îngheţată, atât este de frumoasă. Noi am venit din Spania în vacanţă special să vedem frumuseţea locului şi obiectivele de aici."

În zonă există câteva pensiuni, restaurante şi păstrăvarii.

Administrator pensiune: "Vin din America, Europa, chiar şi din Ierusalim să îşi facă poze cu cascadă pe care o asemuiesc cu una din cleştar. Ei şi pot mânca aici peste şi se pot caza în căsuţe."

O noapte de cazare costa aproximativ o sută de lei.

Peripețiile prin care trec turiștii, pe pârtie, ca să meargă la toaletă: „În pădure e loc”
Crăciunul pe rit vechi sărbătorit pe Valea Prahovei de moldoveni: ”Nu avem așa ierni la noi”
VIDEO PROTVPLUS.RO