Bulgaria ne ia fața cu resorturile all-inclusive. Cum arată un complex de 5 stele

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Duminica 27 August 2017 17:30
Categorie: Travel

Resorturile all-inclusive constituie reţeta succesului pentru vecinii bulgari care au început să le extindă şi în satele de pe malul marii.

Aşa au apărut unităţi de 4 şi 5 stele preferate şi de români, pentru că le oferă tot ce au nevoie pentru o vacanţă reuşită. Conceptul a fost adoptat şi în staţiunile de la noi şi a avut mult succes, însă deocamdată astfel de locuri sunt prea puţine, iar preţurile ceva mai mari decât în Bulgaria.

La aproximativ 50 de kilometri distanţă de Vama Veche, în satul Topola, găsim un complex de 5 stele construit recent, cu o investiţie de peste zece milioane de euro.

Locul este acum ocupat la capaciate maximă, mai ales de români. Drumul până aici este destul de prost, ca multe şosele din Bulgaria. Dincolo de porţi însă am găsit piscine care se termină în mare, multă verdeaţă, restaurante, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii.

Ce iubesc românii pe litoralul bulgăresc. Sunny Beach, în topul preferințelor

Turist: "Drumurile sunt mai rele decât la noi, în schimb când ajungi în resorturi uiţi de orice deficienţă"

Reporter: "Cât aţi plătiţi şi cât staţi?"

Turist: "1000 de euro pe 7 nopţi."

Preţurile pentru pachetele de cazare cu mâncare şi băutură din belşug sunt cu aproximativ 15 la sută mai mici faţă de litoralul nostru.

Femeie: "Am venit pentru o săptămâna, complexul este foarte frumos. Mâncarea bunicică, singura problema e peştele. Peştele stricat, în rest totul bun."

Şi la un complex de 4 stele, de la Cap Kaliakra, cei mai mulţi turişti sunt români. Resortul are 5 piscine care au fost construite în aşa fel încât dau senzaţia că sunt tot una cu marea.

Restaurantele au fost amenajate chiar pe stânci, iar priveliştea este încântătoare. Cei mai mulţi turişti preferă să rămână în complex însă există variante şi pentru cei care vor să stea la plajă pe nisip şi să facă baie în mare.

Drumul spre plajă este însă ca şi în multe staţiuni de la noi, neasfaltat şi plin de gropi.

Plaja are un aer exotic, nu sunt şezlonguri, doar umbrele de stuf. Odată ajunşi aici turiştii găsesc un nisip fin şi multă linişte.

Ai noştri recunosc că şi la vecinii bulgari calitatea serviciilor a început să mai scadă, dar spun că au mai multe facilităţi decât la noi. Şi sunt multe unităţi, astfel că au de unde alege.

Bărbat: "Noi am fost în Bulgaria şi la nisipuri şi la Albena dar ne-am dorit un loc mai retras, plaja nu e aşa mare dar e suficient, copiii au facilităţi, au activităţi în aer liber şi la hotel şi condiţiile sunt ok. 6 nopţi, 900 de euro, 4 persoane."

Tot în zona Topola, aproape de Kavarna a fost amenajat şi un complex de lux pentru pasionaţii de golf. Terenul aflat în buza marii se întinde pe sute de hectare.

Raiul iubitorilor de golf se află la mai puţin de 40 de kilometri de Vama Veche. Aici peisajul este spectaculos, verdele ierbii se asortează perfect cu turcoazul marii. Aici nu auzi decât sunetul greierilor şi al valurilor.

Şi mai aproape de ţară noastră, la mai puţin de 20 de kilometri, găsim alte unităţi cu piscine şi restaurant, unde românii sunt clienţi fideli. Plătesc în jur de 50 de euro pe o camera.

Jumătate dintre dintre turiştii care vin în aceste locuri sunt români. Restul sunt ruşi, englezi, norvegieni sau italieni iar unii şi-au cumpărat chiar şi apartamente.
 

Coasta stâncoasă a Bulgariei, comparată cu Grecia sau Amalfi: ”Este spectaculos”

Coasta stâncoasă a Bulgariei, comparată cu Grecia sau Amalfi: ”Este spectaculos”

VIDEO PROTVPLUS.RO

litoral

Scuzele românilor care fură din hotel pe litoral. ”Copilul ținea de șase și mama îndesa prosoape”

Un ponton din Mamaia, destinat persoanelor cu dizabilităţi, loc de plajă pentru turişti. FOTO

"Ţinutul Vulcanilor", locul din România unde se fac safari-uri

Cât costă un sejur pe Valea Prahovei. Vilele oferă pachete speciale pentru îndrăgostiți

Electric Castle a adus prosperitate în Bonțida: "Mi-am construit casă. E mană cerească festivalul ăsta”

Harta cherhanalelor de pe litoralul românesc devenite obiective turistice: ”Luăm tot ce scot pescarii și gătim pe loc”

Băile Tușnad

Afacerile înfloritoare dezvoltate în Băile Tușnad. Prețurile la cazare și mâncare

Problemele de care se lovesc românii care vor să meargă cu animalele în vacanță pe litoral

Răspunsul unui turist din Mamaia la întrebarea: Ce părere ai despre cei care fură din camera de hotel?

Lecții de caiac, în parcurile din Capitală: „Adrenalină și emoții”

Harta "comorilor" subacvatice. Locurile unde Marea Neagră rivalizează cu insulele grecești

Zilele din săptămână când prețurile pe litoral scad cu 25%. ”Clienţii pot găsi tarife mai bune ”