Băile Felix intră în renovări. Autoritățile au obținut finanțare de milioane de euro

27-03-2019 19:19


Se schimbă în bine lucrurile în Băile Felix, dar şi în 6 staţiuni din sudul litoralului. Turiştii se vor putea plimba pe alei şi faleze modernizate, după ce primăriile au obţinut în sfârşit finanţări europene de câteva milioane de euro.

Tot în Băile Felix vor apărea spaţii verzi, arteziene, foişoare, un punct de informare turistică şi o toaletă publică. Proiectul costă 3,2 milioane de euro, iar amenajări similare vor fi făcute şi în staţiunea Băile 1 Mai, situată la un kilometru distanţă.

Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin: "Reprezintă cele mai ample proiecte, cele mai mari investiţii din ultimii 30 de ani. Cu siguranţă vom deranja, dar trebuie să ne asumăm acest lucru, nu avem o baghetă magică, să transformăm staţiunea peste noapte. Vor fi lucrări ample."

Cum în ultimii 4 ani numărul de turişti a crescut fără pauză, dar şi pentru că staţiunea se transformă unii investitori au prins curaj şi ridică noi construcţii.

Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: "E o clădire de aproximativ 4.800 mp, pe 5 nivele, cu restaurant, un centru de conferinţe şi încă patru etaje cu camere, 70 de camere."

Şi sudul litoralului intră într-un proces de transformare. Cu 23 de milioane de euro din fonduri europene vor fi refăcute falezele din toate staţiunile, de la Olimp până la Mangalia.

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: "Uitaţi-vă că infrastructura datează din anii '70, exact când au fost deschise aceste staţiuni şi de aceea ne-am axat. Vrem să redevenim atractivi! Este foarte important să repunem aceste staţiuni pe harta turistică a lumii."

Pentru că staţiunile arată în prezent ca după un bombardament, turiştii îşi petrec vacanţa mai mult în interiorul hotelurilor de 4 şi 5 stele.

Lânica Stan, manager hotel Saturn: ”Aceste investiţii sunt aşteptate de mult, de mult. Faleza trebuie să arate altfel, străzile trebuie să arate altfel, mobilier stradal, iluminat public. Acesta era punctul nevralgic al litoralului."

Mircea Zoltan, manager hotel Neptun: "Ridicăm gradul de confort al staţiunii pentru că Neptunul este totuşi o staţiune care se adresează altui segment de client, gen family."

Potrivit autorităţilor, lucrările vor fi sistate doar în perioada sezonului estival pentru a nu crea disconfort.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume! 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO