A plătit 3.600 lei pentru o cabană care nu există. Metoda prin care a fost păcălită
Dacă vreţi să plecaţi în vacanţa de sărbători şi aţi găsit oferte irezistibile pe internet, verificaţi-le înainte să viraţi banii. Mai mulţi turişti au fost păcăliți să dea avansul pentru sejururi în cabane care nici măcar nu există.
Șarlatanii folosesc fotografii preluate de pe alte site-uri ca să atragă victimele. Specialiştii ne spun cum să verificăm asemenea anunţuri.
Adela şi-ar fi dorit să meargă de Revelion la o cabană, împreună cu 10 prieteni. A pus o întrebare pe un site cunoscut, iar un individ a abordat-o cu o ofertă de neegalat: 50 de lei de persoană, pe noapte, într-o cabană din Arieşeni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"l-am rugat după ce am virat suma de 100 de lei totuşi să îmi explice cum să procedăm, ce o să fie, cum o să fie, la ce adresă. Când le-am trimis colegilor noştri pozele, ne-au zis că este o înşelăciune, pentru că exact acelaşi lucru l-a păţit un fost coleg. Pozele fiind luate de pe alte site-uri care aparţineau altei cabane, una din Predeal şi una de la o cabană silvică din Maramureş. Cabana asta era din Arieşeni, da. O cabană inexistenţa în concluzie", spune Adela.
Tânăra a reuşit să-şi recupereze avansul virat prin bancă, aşa că n-a mai depus plângere la poliţie, dar soţul ei l-a înregistrat pe şarlatan.
Şi acesta nu e singurul caz.
Cătălin Câmpeanu, Centrul de informare turistică Predeal: "M-au sunat la telefon, în vreo 4 rânduri. Au zis că au dat un avans de 3.600 de lei la o pensiune care nu există pe raza administrativă a oraşului Predeal. Le-am explicat că informaţiile veridice sunt pe pagina oficială a oraşului Predeal."
Ca să nu fiţi puşi într-o astfel de situaţie neplăcută, analizaţi cu atenţie informaţiile şi fotografiile folosite în anunţ.
Cătălin, IT-ist: "Colegii noştri au căutat cu Google Images pozele pe care ni le-a pus la dispoziţie individul. În rezultat ne oferă un link către locaţia de unde a furat poza. Ar fi bine să se vadă locaţia, latitudine longitudine, încărcată în Google Maps."
Iar dacă apelaţi la agenţiile de turism, verificaţi-le înainte.
Helen Pater, directoarea unei agenţii de turism: "Să verifice neapărat ca acestea să aibă licenţa valabilă, poliţă de insolvabilitate valabilă. În momentul în care accesăm un site, de exemplu al unei agenţii de turism, ar trebui să apară în primul rând datele de contact, cu adresa, număr de telefon, orar, persoana de contact."
Cea mai mare atenţie trebuie s-o acordaţi super-ofertelor. Atunci când par prea frumoase ca să fie adevărate, probabil că sunt fictive.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!