A început Street Delivery 2019. Tinerii vor să atragă atenția că orașul e sufocat de mașini


Ultimul update: Vineri 14 Iunie 2019 20:53
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2019 19:51
Categorie: Stiri Turism

A început Festivalul de artă „Street Delivery'' din Capitală, care transformă timp de trei zile o stradă într-o adevărată scenă pentru artişti.

Ediţia cu numărul 14 reuneşte ateliere de poezie, muzică, desen şi expoziţii de artă, sub deviza „Poezia e în stradă.'' Tinerii artişti vor să atragă atenţia, cu ajutorul versurilor, că oraşul e sufocat de maşini.

Florin Bădiță are 31 de ani, iar Forbes l-a inclus printre cei 300 de tineri ai lumii care au făcut cu adevărat ceva remarcabil în viaţă.

Florin: „O să plec în Portugalia. Am fost invitat la conferință internaţională de yoga să vorbesc despre „Corupţia Ucide.” M-au văzut la TEDx în Bratislava şi m-au chemat să vorbesc despre cum putem produce o schimbare în lume.”

Meseria de bază e cea de IT-ist , însă mai lucrează doar trei luni pe an pentru o firmă din Statele Unite. În rest, vorbeşte la conferinţe din întreaga lume şi este voluntar. La Street Delivery militează într-un mod creativ prin poze, cărţi şi desene pentru drepturile omului.

Tot la Street Delivery îl găsim şi pe Lucian, cu diverse instalaţii interactive. Şi el şi prietenii lui au renunţat la ideea unui job la birou şi s-au apucat de design.

Lucian Tudora şi Anca Oprea: „Avem o masă, un scaun, o oglindă, un candelabru şi punem oamenii să stea cu ei.”

Anca Oprea: „Avem un coş la intrare unde laşi griji şi telefoane social media şi stai cu tine însuţi, de la design interior până la a amenaja o stradă e cale lungă, dar ne plac provocarile.”

Timp de trei zile, sub tema „Poezia e în stradă'', toţi aceşti tineri uită de viaţa plină de convenţii sau mersul la serviciu de la 8 la 17 şi aduc ateliere, concerte, expoziţii, filme şi desene pe pereţi pentru a arăta lumii că arta da culoare unui oraş aglomerat.

O trecere de pietoni în culorile curcubeului este desenată acum de Alina Dumitriu, angajat social pe o ambulanţă a Asociaţiei Antisida. După 15 ani în care a avut grijă de bolnavii României, a luat o pauză.

Alina Dumitriu: „Vreau să nu treacă o zi fără să schimb ceva, să fac ceva ca lucrurile să fie mai bune în jurul meu.”

loredana Munteanu: „Ai nevoie să ieşi puţin din rândul lumii, pentru că publicul larg e setat pe acelaşi job acelaşi program. Mama mi-a zis: „Lore, ce faci cu viaţa ta?” I-am zis că nu vreau un job normal.”

Cristian Neagoe, organizator festival: „E o generaţie care vrea să iasă în stradă - nu doar creativ, ci să revendice străzile. O generație care nu mai stă în spatele gardurilor cu uşa închisă, uitându-se prin gaura cheii, ci care vrea să şi ia viaţa în mâini într un mod asumat. Strângem un soi de inteligenţă colectivă despre cum să facem oraşul prietenos de la firul ierbii şi nu așteptând ceva de la autorităţi.”

Street Delivery se desfăşoară până duminică pe strada Arthur Verona.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Festivalul Street Delivery, în Bucureşti. Tema acestui an:
Street Delivery 2018. Arta şi distracţia au luat locul maşinilor, pe o stradă din Capitală
Festivalul Street Delivery. Proiecte pentru ca Bucureştiul
VIDEO PROTVPLUS.RO