Vezi ce suma au pregatit cei din Consiliul Judetean Timis pentru a deveni actionari la Poli

01-02-2012 12:21


reunire poli

Rezultatele auditului sosesc astăzi la CJT şi, dacă starea financiară actuală a clubului alb-violet este în ordine, autorităţile vor cumpăra 51% din acţiuni.

Constantin Ostaficiuc a dezvăluit suma pe care Consiliului Judeţean Timiş o va aloca pentru ca autorităţile să devină acţionari în club.

Sunt 8 milioane şi ceva de lei noi, aproape două milioane de euro. Astăzi vom primi rezultatele auditului şi, dacă totul e în ordine, aceşti bani sunt pregătiţi pentru a prelua acţiunile. Din ce am înţeles, şi consilierii locali vor aloca o sumă la fel de mare, iar Institutul Politehnic va avea o contribuţie simbolică”, a declarat preşedintele CJT.
Dacă lucrurile decurg consform planului, grupul de firme BkP ar urma să rămână cu 49% din acţiunile clubului. „Aştept să primească autorităţile locale auditul şi apoi o să am o discuţie cu ei. Auditul va stabili exact ce sume trebuie să intre în club din partea lor, pentru a avea 51% din acţiuni. Clubul are acum o datorie de peste 4 milioane de euro către societăţile din grupul BkP, dar noi vom face în aşa fel încât aceste datorii să nu exercite o presiune actuală pentru buget. Vom diminua capitalul ca să le permitem autorităţilor să intre în acţionariat. Şi noi vom investi mai departe alături de acţionarii majoritari. În cazul în care clubul nu se deschidea pentru puterea locală, nu se puteau regăsi investiţii în infrastructură, cum e stadionul pe care vor să îl construiască”, a declarat Marian Iancu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO