Trei busturi au fost dezvelite in Parcul Rozelor si Parcul Central, de Ziua Timisoarei. FOTO

02-08-2013 11:15


dezvelire bust Wilhelm Muhle

 Timisoara sarbatoreste in acest weekend. Maine se implinesc 94 de ani de la intrarea trupelor romanesti in Timisoara si instaurarea adminstratiei romanesti. Cu aceasta ocazie, de dimineata au inceput manifestatiile de “Ziua Timisoarei”.

 Din aceasta dimineata, Aleea Personalitatilor din Parcul Central are doua noi busturi ce pot fi admirate de timisoreni. Este vorba de bustul fostului dirijor al Filarmonicii Banatul, Ion Romanu, dar si bustul lui Eduard Pamfil, ctitorul psihiatriei universitare timisorene si creatorul psihiatriei antropologice romanesti.

Dezvelirea busturilor a fost precedata de un ceremonial militar, precum si de cuvantul oficialitatilor.

De asemenea, in Parcul Rozelor a fost amplasat bustul lui Wilhelm Muhle. Acesta a fost gradinarul Timisoarei, furnizor oficial de flori pentru doua case regale si cel care a pus bazele Parcului Rozelor, datorita caruia Timisoara a capatat renumele de “Oras al parcurilor si trandafirilor”. Acest bust a fost realizat de sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu.

Manifestarile de Ziua Timisoarei vor continua cu un concert in aceasta seara, pe scena amplasata in Piata Victoriei. Vor incanta auzul timisorenilor Desant, Fely and the Band si Vunk. Maine seara, pe aceeasi scena vor urca Ruby, Sore, Delia, Alex Velea, Andreea Banica si Smiley.

Smiley si Alex Velea vor urca pe scena de "Ziua Timisoarei". Programul complet al evenimentului
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO