Timisorenii mai indura o zi de frig. Explicatia Colterm dupa ce si astazi caloriferele au ramas reci

02-10-2013 15:38


calorifer

 Multi dintre timisorenii care sperau ca miercuri dimineata vor avea caldura in locuinte, s-au trezit zgribuliti. Caloriferele au ramas tot reci pentru ca, potrivit reprezentantilor societatii de termoficare, acest proces este anevoios.

 Reprezentantii Colterm au transmis, printr-un comunicat de presa, faptul ca de miercuri, de la ora 8:00 va fi pornit sistemul de incalzire centralizat din oras. La orele pranzului, multe dintre calorifere erau mai reci ca in ziua precedenta, iar multi dintre timisoreni au fost nevoiti sa mai indure o zi de frig.

Laura Bondrila, purtator de cuvant Colterm: “De azi dimineata au inceput probele la cald si dureaza pana in 24 de ore. Apa fierbinte care vine in calorifere trebuie sa isi faca circuitul”.

De asemenea, o parte din zona Calea Sagului nu mai are apa calda. Vorbim despre strazile Rusu Sireanu, Iancu Vacarescu si Iosefin. Colterm a anuntat luni ca va intrerupe apa calda, insa numai intre orele 8:00 si 16:00. Potrivit unei timisorence care locuieste pe strada Rusu Sireanu, chiar si dupa ora 19:00, apa de la robinet era tot rece. Aceeasi poveste s-a repetat marti si miercuri. In acest conditii, singura solutie care le ramane acestor timisoreni, cand vor sa se spele cu apa calda, in conditiile in care temperaturile de afara sunt foarte scazute, este... demna de Evul Mediu.

“De trei zile nu mai am apa calda, umblu cu oalele prin casa pentru a-mi incalzi apa sa fac baie. Colterm nu binevoieste sa dea drumul la apa de trei zile consecutiv, desi sunt cu toate darile la zi. Nici farfuriile de la bucatarie nu le pot spala pentru ca imi ingheata mainile. Marti seara a venit putin apa calda, insa dupa o ora s-a oprit brusc”, a declarat o timisoreanca nemultumita.

Contactati de StirileProTV.ro, reprezentantii Colterm au confirmat cele relatate.

Laura Bondrila, purtator de cuvant Colterm: “Da, la punctul termic 91 nu este apa calda. Se fac lucrari de investitii, e magistrala Brancoveanu si afecteaza partea de Sud, Rusu Sireanu si alte strazi. Este cea mai mare lucrare de investitii la care se lucreaza si probabil va fi finalizata intr-o zi-doua”.

La noapte temperaturile ar putea ajunge chiar si la doua grade Celsius, asa ca timisorenii trebuie sa isi scoata din dulap plapumele.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO