Doua blocuri ANL construite fara autorizatie, vor fi scoase la vanzare. Cat valoreaza un apartament

02-10-2013 13:21


ANL

 Locatarii blocurilor ANL, construite in urma cu cinci ani fara autorizatie pot cumpara in sfarsit locuintele. Dupa ce doua dintre imobile au fost introduse in legalitate, administratia a stabilit preturile apartamentelor.

 Locatarii din aceste blocuri, care au depasit varsta de 35 de ani, au ajuns in situatia ingrata de a plati o chirie mai mare decat ar fi costat rata la banca pentru a cumpara locuinta. Apartamentele nu au putut fi vandute pentru ca, practic, au fost construite ilegal.

Urmatorul pas pentru ca locatarii sa intre in posesia apartamentelor il reprezinta aprobarea in Consiliul Local a sumei pentru fiecare metru patrat. Reprezentantii administratiei locale au stabilit ca locuintele pot fi vandute cu suma de 326 de euro pe metru patrat. Astfel ca, dupa ce s-au scazut investitiile realizate de locatari, pretul pentru un apartament de 43 de metri patrati, cu o camera, porneste de la 17.000 de euro.

Suma maxima pe care o vor plati timisorenii care locuiesc acolo este de aproape 30.000 de euro, pentru un apartament cu doua camere, de 70 de metri patrati.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO