“Trimite deseurile la plimbare”! Cand incepe curatenia de toamna in Timisoara

02-10-2013 11:34


Gunoaie

Spune adio deserilor pe care le-ai adunat in locuinta, peste vara. Din 14 octombrie, la Timisoara incepe curatenia generala de toamna, iar colectarea deseurilor se va face in etape.

In perioada 14 – 20 octombrie, colectarea deseurilor se va face in carierele si zonele din partea de sud a o orasului, fata de canalul Bega. In saptamana imediat urmatoare, 21 – 29 octombrie, timisorenii din partea de nord a orasului pot scapa de lucrurile nefolositoare.

In cadrul acestei actiuni se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc, precum si deseurile vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati in jurul imobilelor.

Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (curatenia generala de primavara/toamna), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparta)”, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Cei care nu respecta regulile, risca amenzi intre 500 si 2000 de lei.

Deseurile care provin din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub un metru cub, precum si obiectele electrice si electronice, se pot depune gratuit la punctele de colectare de pe strazile Avram Imbrone, Energiei, Calea Torontalului si Calea Mosnitei.

Programul de functionare al acestor puncte este de luni pana sambata, intre orele 8:00 si 20:00.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO