Timisorenii ar putea scapa de cresterea pretului la gigacalorie,in 2014.Ce solutie a gasit Primaria

21-10-2013 14:56


Gigacalorie, instalatii, conducte

 Primaria Timisoara se pregateste in aceste zile sa acorde opt milioane de lei din bugetul local pentru a acoperi o datorie a societatii Colterm. De asemenea, de anul viitor Primaria ar putea mari subventia la gigacalorie catre Colterm.

Acest lucru inseamna, potrivit primarului, solutia optima pentru ca timisorenii sa nu fie nevoiti sa plateasca un pret mai mare pentru gigacalorie. De asemenea, nici societatea de termoficare nu ar risca in acest fel sa intre in faliment.

Deocamdata nu se stie cu cat va fi marita aceasta subventie, insa, potrivit lui Nicolae Robu, exista fonduri pentru ca acest lucru sa fie dus la bun sfarsit. 

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Voi solicita Consiliului Local ca in 2014 sa creasca subventia pe gigacalorie. Cu cat, nu va pot spune acum, urmeaza sa facem o analiza temeinica a lucrurilor. Noi ne cunoastem dorintele, nu si putintele de subventionare si vom avea grija ca la intocmirea proiectului de buget pe 2014 sa prevedem suma necesara pentru gigacalorie”.

In momentul de fata, costul total al gigacaloriei este de 325 de lei. Din aceasta suma, 73 de lei sunt subventionati in fiecare an de la bugetul local. Totusi, cresterea subventiilor nu ar insemna ca facturile abonatilor vor scadea pentru ca se estimeaza ca astfel va creste si costul final pentru gigacalorie.

In momentul de fata, fiecare timisorean plateste pentru gigacalorie aproximativ 252 de lei.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Pentru 2014 am avut trei posibilitati: Colterm sa intre in faliment, sa creasca pretul gigacaloriei la cetatean sau sa marim subventia pentru gigacalorie. Noi am ales varianta a treia” .

In Timisoara exista 72.000 de abonati la compania de termoficare.

Societatea este plina de datorii, una dintre cele mai mari fiind cea catre fostul furnizor de gaz. Maine, intr-o sedinta, consilierii locali vor decide daca acorda de la bugetul local suma de 8 milioane de lei pentru achitarea acestei datorii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO