Mierea falsa nu va mai ajunge la nevoiasii din Timis. Cele 24 de tone au fost retrase in depozit

21-10-2013 14:37


miere falsificata

 Primele masuri in legatura cu mierea falsa pe care urmau sa o primeasca sute de nevoiasi, sub forma de ajutorare de la Uniunea Europeana s-au luat si in judetul Timis.

 Consiliul Judetean a dispus astazi, intr-o sedinta extraordinara, retragerea mierii inapoi in depozit. Alimentul falsificat ajunsese deja la primariile din judet si urma sa fie distribuit saracilor in perioada imediat urmatoare.

Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura au anuntat ca, in cel mai scurt timp, va face o noua achizitie de miere.

Decizia retragerii acestui aliment in depozite vine dupa ce, saptamana trecuta s-a descoperit ca mierea care era data romanilor cu venituri mici nu era de fapt miere. Conform buletinului de analize, produsul este de fapt sirop de glucoza combinat cu substante periculoase.

In judetul Timis, cele 24 de tone de miere falsificata ce urmau sa ajunga in camarile nevoiasilor, vor fi retrase in depozit.

Si la Hunedoara au fost retrase in depozit 10 tone de miere falsa, iar alte patru au fost distribuite deja in primariile din judet.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO