Schimb de imobile intre Primaria Timisoara si Biserica Romano-Catolica. Ce vor sa obtina

21-06-2013 15:33


Colegiul National Banatean Timisoara

 Imobilele in care functioneaza Colegiul National Banatean si Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” sunt detinute de Biserica Romano Catolica, iar in fiecare an se platesc sute de mii de euro numai pentru chirie.

 Pentru a administra cele doua cladiri in care se afla unitatea de invatamant, Primaria Timisoara propune un schimb reprezentantilor Bisericii Romano-Catolice. Cei din administratia locala vor sa ajunga la un acord, astfel incat sa cedeze doua cladiri in care functioneaza biserici si sa primeasca la schimb cele doua imobile. Este vorba despre Biserica Millenium si lacasul de cult aflat in apropierea punctelor cardinale, care se afla in patrimoniul municipalitatii.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: „Dumnealor nu pot obtine fonduri europene pentru ca nu sunt proprietari pe cele doua biserici, noi nu am dorit sa cheltuim foarte multi bani sau sa bagam banii ramasi in repararea si transformarea Colegiului National Banatean. Sa fie un colegiu european, in care sa nu iti fie rusine sa ii aduci pe straini. Saptamana viitoare vom avea o discutie cu reprezentantii Bisericii Romano-Catolice”.

In momentul de fata, Primaria Timisoara plateste din bugetul local o chirie de 21.250 de euro, pentru cladirile in care functioneaza cele doua licee. Odata ce va fi realizat acest schimb, atat primaria, cat si Biserica Romano-Catolica, pot depune proiecte pentru a obtine fonduri europene.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO