Luxul de a fi femeie de serviciu, platita de Primaria Timisoara. Se castiga mai bine decat la banca

21-06-2013 15:04


femeie de serviciu

Este o meserie poate rusinoasa pentru unele persoane, insa la Timisoara se pare ca este o slujba pe care multa lume ar fi invidioasa. Se castiga mai bine ca la banca, acolo unde postul de analist de credite este platit cu 400 de euro.

Vorbim despre postul de femeie de serviciu la Administratia Domeniului Public, acolo unde, potrivit unui calcul, se castiga aproximativ 2.700 de lei pe luna. Pe langa acest salariu, pentru detergent se deconteaza lunar peste 20.000 de lei. Aceste cheltuieli sunt suportate de Primaria Timisoara pentru ca, in urma unei Hotarari de Consiliu, societatea ADP deconteaza toate aceste servicii de la bugetul local. Nu se stie insa daca salariile acestea sunt reale sau daca este o modalitate a ADP-ului de a primi mai multi bani de la primarie.

De exemplu, pentru ultima luna, factura trimisa de ADP pentru a plati cele 30-40 de femei de serviciu angajate sa faca curatenie in primarie si in alte institutii publice este de peste 96 de mii de lei. Pe langa acestea, se mai adauga 20 de mii de lei pentru detergentii si ustensilele care ajuta la curatenie, despre care viceprimarul Traian Stoia spune ca “exista la vreo baie, dar nu stim noi care”.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Pana acum s-au platit miliarde de lei in fiecare luna. Au acte sa justifice, insa problema tine de primarie. Din moment ce pentru femeile de serviciu, care sunt angajate la ADP, cineva de acolo semneaza ca au spalat un hectar de gresie, se plateste un hectar de gresie. Aici intra primaria si alte institutii publice, directii si posibil regii. Primaria trebuie sa plateasca doar pentru imobilele in care functioneaza, atat”.

La urmatoarea sedinta de Consiliu Local va exista un Proiect de Hotarare care va prevede anularea Hotararii de Consiliu din 2010, prin care acesti bani trebuie decontati de primarie.

Salariile medii intr-o banca

Collection officer: 200-300 euro
Analist credite: 400-500 euro
Front office: 350-450 euro
Back office: 400 de euro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO