Risc de arsuri solare la munte.Dermatologii atentioneaza: trebuie sa ne protejam pielea si pe partie

Dată publicare: 09-01-2012 09:21
Dată actualizare: 18-02-2012 08:29


Schi

Daca pana acum credeai ca soarele te poate afecta numai vara, cand esti pe plaja, afla ca nici la munte nu scapi. Fie ca esti pe partia de ski, fie ca esti pe un sezlong la mare, trebuie sa te protejezi impotriva razelor solare.

Medicii dermatologi atrag atentia asupra faptului ca la munte suntem expusi un timp indelungat la soare, si, cu toate ca nu ne dam seama, din cauza temperaturilor reci, consecintele pe care le suportam daca nu folosim o crema de protectie pot fi daunatoare.

Medicii dermatologi spun ca trebuie sa ne protejam tenul in orice moment, chiar si cand suntem pe partia de ski. “Iarna, la munte pot exista zile insorite si fara sa ne dam seama, ne pot cauza arsuri mai grave decat cele pe care le-am putea face intr-o zi de vara pe plaja. Este necesar ca oricand iesim din casa, dar mai ales cand ne expunem la soare, indiferent de temperaturile din aer, sa ne aplicam o crema pe fata, din doua in doua ore. Trebuie folosite creme cu factor mai mare de 10 si sa aplicam un strat gros pentru ca altfel nu exista nicio protectie asupra tenului”, a spus Teodora Petrescu, medic dermatolog.

Cu toate acestea, cremele pentru protectie solara nu sunt prea cautate in farmacii, mai ales pe timpul iernii.

Se cumpara, dar nu se cumpara ca pe timpul verii. Multa lume nu stie ca soarele poate afecta fata oricand, chiar si iarna si de fiecare data cand iesi din casa”, a spus o farmacista.

Medicii dermatologi recomanda utilizarea unei creme o data la doua ore si de fiecare data cand ne spalam pe fata. Asadar, daca mergeti la munte, si sunteti pe partia de ski, sa nu va lipseasca din buzunar o crema de protectie solara cu un factor ridicat.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO