Distractie la munte de Boboteaza. Statiunile din Vest le fac cu ochiul si moldovenilor de peste Prut

06-01-2012 09:04


rusi la munte

Boboteaza este prilej de concediu prelungit pentru iubitorii sporturilor de iarna. Pana si moldovenii de peste Prut sunt dispusi sa bata drumul pana aici pentru a-si petrece Craciunul pe partiile din Vest

Aglomeratie mare pe partiile din vestul tarii. Sute de turisti si-au facut rezervari inca dinaintea sarbatorilor de iarna, pentru a-si asigura cazarea pentru primul weekend din Noul An.

De Sfantul Ion, in Straja se anunta aglomeratie. La Vila Alpin, de exemplu, locurile au fost demult rezervate.

“In acest sfarsit de saptamana, am rezervat toate locurile. Am scazut si preturile, o camera costa intre 100 si 150 de lei pe noapte. Unii si-au facut rezervari pentru saptamana asta inca dinainte de Revelion. Avem si zapada, tunurile functioneaza si asteptam totusi zapada ca s-au anuntat ninsori zilele urmatoare”, a spus Mihaita Dumitrascu, proprietarul vilei.

Si la Muntele Mic se anunta un weekend de pomina, iar spatiile de cazare sunt arhipline pana in 15 ianuarie. “Suntem foarte aglomerati, s-au rezervat locurile dinainte de sarbatorile de iarna. Se schiaza, avem zapada naturala, iar preturile sunt mici, de la 130 de lei pentru 2 persoane”, a spus Adrian Motos, de la cabana Dor de Munte.

Dornici de distractia de pe partiile romanesti sunt si turistii din Republica Moldova. La Straja, acestia si-au facut deja rezervare pentru a-si petrece aici Craciunul. “Avem si clienti din Chisinau, nu grupuri foarte mari, ci individuale, dar important e ca sunt interesati si le place sa vina la noi”, a spus Mihaita Dumitrascu.

La Semenic nu va fi foarte aglomerat de Boboteaza, iar cabanele nu au fost ocupate in totalitate pana in acest moment. Totusi, cabanierii spera ca vremea anuntata sa le aduca clienti. “Nu este aglomerat, pana si preturile au scazut foarte mult fata de anul trecut, costa 80 de lei o camera pentru doua persoane. Speram sa ninga asa cum s-a anuntat si sa avem mai mult succes”, a spus Valerica Racocean, manager la Hotel Randunica.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO