Proprietarii de cladiri din Timisoara, amendati daca nu sterg urmele de vandalism

Ultima actualizare: 06-09-2013 07:07
Matthew Todakonzie - graffiti

 Peste 900 de cladiri din Timisoara poarta urmele unor acte de vandalism, ale unor "grafferi" care au desenat diverse insemne.

 Totusi, multe dintre acestea sunt "mazgalituri" care nu au nicio legatura cu arta strazii pe care graffiti-ul o promoveaza. Acestea arata inestetic si pun o pata negativa de culoare pe fatadele cladirilor

Pentru a remedia aceasta problema, Primaria Timisoara nu cauta vinovatii, ci vrea sa sanctioneze... pagubitii. Peste 900 de proprietari de cladiri si asociatii de proprietari au primit in aceste zile notificari din partea Politiei Locale prin care sunt atentionati sa stearga aceste "mazgalituri" de pe imobile. In cazul in care nu se conformeaza, in 20 de zile, la urmatoarea vizita a oamenilor legii, vor primi amenda.

Dorel Cojan, director executiv adjunct Politia Locala: "Am notificat toti proprietarii pentru a curata cladirile, nu am dat nicio sanctiune pana acum, suntem la stadiul de notificare. (...) Proprietarii de cladiri au obligatia prin Hotarare de Consiliu sa asigure curatarea fatadelor".

Potrivit primarului Nicolae Robu, municipalitatea nu are resursele necesare pentru a asigura paza cladirilor impotriva grafferilor si nici nu are bani sa curete cladirile.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: "Daca, prin absurd, o serie de cladiri ajung sa fie cu un aspect penibil pentru oras, prin actiunile unor iresponsabili, ce e de facut? Exista politie, dar nu cred ca in vreun oras din lume exista suficienti politisti sa pazeasca cladirile. Trebuie sa lasam orasul asa? Evident, in primul rand e de dorit sa nu avem astfel de cetateni (n.r. grafferi). Nu se poate, e o utopie. In al doilea rand, politia trebuie sa aiba capacitatea sa ii identifice. Asta este o alta utopie. Se ajunge ca orasul sa arate inestetic in urma acestor fapte".

In cazul in care nu sterg desenele de pe cladirile pe care le detin, persoanele fizice risca o amenda cuprinsa intre 500 si 1000 de lei, iar persoanele juridice sunt sanctionate cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2500 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO