Cel mai mare graffiti realizat pe o cladire istorica din Romania se afla la Timisoara. VIDEO
Timisoara are acum cel mai mare graffiti din Romania, desenat pe o cladire istorica. Doi tineri talentati si curajosi au pictat ore in sir pentru realizarea operei de arta, la peste 15 metri inaltime.
Graffiti-ul acopera zidul unei cladiri istorice din centrul orasului si infatiseaza o fata imbracata in port popular, cantand la fluier.
Nego si Lux sunt doi tineri deja veterani in lumea urbana. Deseneaza din copilarie, insa acest graffiti a reprezentat o adevarata provocare pentru ei. Au muncit o saptamana la acest desen care ocupa o suprafata de peste 300 de metri patrati si este cel mai mare ca dimensiune din Timisoara. Mai mult, reprezinta cel mai mare grafitti din Romania, pictat pe o cladire istorica.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Lux, artist: “Personajul este Mama Natura si am folosit ca simbol ritmul. Ritmul este un element ancestral care a ramas din cele mai vechi timpuri pana in ziua de azi, care leaga atat elemente traditionale, cat si moderne, printre care tot felul de elemente tehnice, circuite, cabluri si zone din viata rurala si urbana, zone de sat si zona de oras”.
Pentru desen, tinerii au folosit peste 100 de spray-uri colorate si aproximativ 50 de litri de vopsea lavabila. Misiunea celor doi nu a fost una deloc usoara. Au fost nevoiti sa picteze la inaltime, fiind ridicati de un utilaj.
Nego, artist: “Bratele intinse la maxim, nu sunt foarte stabile si intervine o clatinare. Dansam la inaltime si devine interesant si pentru noi pentru ca nu am mai lucrat asa, nu suntem obisnuiti cu miscarea asta si devenim nesiguri pe noi”.
Acest graffiti realizat pe cladirea istorica din centrul orasului promoveaza Festivalul Plai, eveniment realizat in totalitate de voluntari, care va avea loc in aceasta toamna la Timisoara
Norbert Tako, organizator al Festivalului Plai: “Ne-am dorit un zid central pe care putem pune putina culoare, sa arate arate putin mai bine, sa lasam ceva in urma orasului, sa nu fie doar o modalitate de promovare conventionala”.
Festivalul Plai va avea loc in perioada 13 – 15 septembrie, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Printre artistii care vor urca pe scena se numara Patrice, Zaz si Maia Vidal.
Sursa: Pro TV
Etichete: timisoara, cladiri istorice, festivalul PLAI,
Dată publicare:
22-08-2013 12:43