Primaria declara razboi capuselor. Vezi cum sa te feresti de ele si ce faci daca ai fost muscat
In aceasta luna, la Timisoara incepe o campanie de combatere a capuselor. Localnicii sunt indemnati sa semnaleze orice aparitie a capuselor in zonele verzi sau la periferia orasului.
Pana acum, datorita aplicarii unor tratamente preventive, a fost evitata aparitia capuselor in zonele: Kuncz, Plopi, Ciarda Rosie, Ronat, insa nu trebuie neglijat faptul ca aceste insecte pot crea oricand probleme, odata cu incalzirea vremii.
Primaria Timisoara impreuna cu Directia de Sanatate Publica Timis au inceput o campanie de combatere a capuselor cu insecticide avizate de Ministerul Sanatatii. Locurile vizate vor fi marcate cu afise de avertizare, iar in timpul tratamentului, locuitorii sunt rugati sa evite aceste zone.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cum recunoastem o capusa
Capusa face parte din clasa arahnidelor care paraziteaza vertebratele si pot transmite, in unele cazuri, boli infectioase. Traieste de obicei in paduri, pe pajisti, in locuri cu iarba, pe terenurile cu gazon sau in gradina. Capusele se hranesc cu sangele animalelor precum si cu cel al oamenilor. Au dimensiuni mici de 2,5-4 mm lungime si culoarea rosu-maro, galben-maro sau gri-maro. Cu maxilarele puternice, capusele inteapa pielea si apoi sug sangele.
Ce facem daca am fost muscati de capusa
Cel mai important lucru este sa nu incercati sa scoateti singuri insectele din corp si sa mergeti imediat la medic. Daca incercati totusi sa scoateti singuri capusa, riscati sa nu o extrageti decat partial, si rana se poate infecta. Capusele transmit mai multe boli, cea mai periculoasa fiind maladia Lyme, care provoaca severe tulburari cardiace sau neurologice.
Cu ce simptome ne confruntam daca am fost muscati de capusa
Primele simptome vor fi asemenea celor de gripa. Ignorate, acestea pot duce insa la paralizia fetei sau probleme cardiace foarte grave. In stadiu avansat, apar tulburari neurologice severe. Descoperita la timp, boala poate fi tratata cu antibiotice, dar tratamentul este unul indelungat.
In cazul in care constatati ca intr-o anumita zona capusele si-au facut aparitia, nu ezitati sa sunati la dispeceratul Deraton la numarul de telefon 0256-214.778, sau la Directia de Mediu, la numarul 0256-408.366.
Sursa: Pro TV
Etichete: timisoara, simptome, invazie, primarie, dsp, muscatura, capusa,
Dată publicare:
07-05-2012 11:19