Plimbari mai placute de-a lungul raului Bega dupa reabilitarea completa a zonei. In ce stadiu se afla lucrarile

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
caldura, maluri bega

 Un proiect de aproximativ 50 de milioane de lei va face plimbarile mai placute de-a lungul raului Bega, asta pentru ca zona va fi reamenajata in totalitate.

 Lucrarile la reabilitarea malurilor, care au inceput inca din luna septembrie a anului trecut sunt in toi, iar in unele zone au fost realizate partial aleile si pistele de biciclete.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara „in zonele: B - pe Splaiul Tudor Vladimirescu si Splaiul N.Titulescu in zona pasarelei Gelu, in zona C intre podul Traian – podul Michelangelo - podul Decebal si in zona D intre podul Decebal- podul Dacilor, zona E intre Podul Dacilor si podul Mihai Viteazul si pe Splaiul P.M. Draghici au fost realizate partial aleile si pistele de bicicleta, au fost finalizate toate lucrarile premergatoare de degajare a terenului de corpuri straine, sapaturi mecanizate, desfacere trotuare existente, dezafectare banci si cosuri de gunoi”. De asemenea, in aceste zone au fost facute si lucrarile la instalatia de iluminat public.

Pe parcursul celor sapte luni de la inceperea lucrarilor a fost realizata si structura pentru toate statiile vaporetto (stalpi si platforma) si se lucreaza la rampele de lansare ambarcatiuni (platforme ISU).

Pe strazile Uzinei, Chopin si Splaiul N.Titulescu au fost facute lucrari la reteaua de alimentare cu apa, au fost montate conductele si sunt in curs de realizare lucrari pe Spaliul Nistrului si Spaiul Morarilor.

Intre Podul Mitropolit Saguna si Podul Traian se fac lucrari la instalatiile de alimentare cu apa din fantani precum si la conducta de alimentare cu apa din fonta.

Pe Splaiul N. Titulescu in zona strazii Jiul si pe Splaiul P.M. Draghici au fost executate lucrari de canalizare si au fost montate separatoarele de hidrocarburi.

Contractul de finantare in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei a fost semnat inca din 29 iunie 2012. Primim de la Uniunea Europeana aproape 30 de milioane de lei, bani pe care nu mai trebuie sa-i inapoiem.

Termenul de executie al lucrarilor este  de 23 de luni. La final, vor fi reabilitate aleile pietonale de pe malurile Begai, se vor amenaja piste de biciclete si 9 statii de inchirieri biciclete, 6 fantani, 40 de gradene, punti de acces, doua rampe si platforme pentru interventii de urgenta, se vor pune mai bine de 400 de banci, banchete de lemn, cosuri de gunoi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO