Pacientii de la Spitalul Municipal vor acasa de Paste. Medicii: "Vor pleca pe propria raspundere"

29-04-2013 15:52


 Apasati de boli si suferinte, pacientii internati la Spitalul Municipal din Timisoara numara zilele pana la sarbatorile de Paste. 

 Cei mai multi vor sa lase patul de salon si sa plece acasa, unde sa mai uite de grijile medicale si sa stranga amintiri frumoase cu cei dragi. Medicii ii avertizeaza pe toti sa fie cu mare bagare de seama.

Domnul Silviu s-a internat la Spitalul Municipal din Timisoara, saptamana trecuta. Are probleme cu tensiunea si coloana vertebrala, asa ca a facut un set complet de analize. Chiar daca nu se simte in putere, i-a rugat pe medici sa-l lase sa plece acasa de sarbatori. "Stiti cum e, asa e din traditie. Sarbatorile se petrec in familie, pe cat posibil. Sa ma invoiasca pana luni, si luni ma intorc. Deci fac tratamentul la domiciliu", a spus Silviu Ivascu.

Si doamna Tudorina vrea sa plece acasa. A suferit doua interventii pe cord deschis si urmeaza sa fie din nou operata. In plus, o supara diabetul si nici cu ficatul nu sta prea bine. "Am mai petrecut acum vreo trei ani sarbatorile in spital, cand eram operata.  Am facut si Floriile si Pastele in spital. N-as mai vrea in spital! Vreau sa ma duc acasa", a spus femeia.

La sectia de radioterapie, situatia este una speciala. In Saptamana Mare, medicii nu fac procedurile speciale de tratament pentru pacientii bolnavi de cancer. Cei care vin la Timisoara din alte orase, special pentru radioterapie, se bucura de cele cateva zile de pauza.

"Pacientii cronici au fost programati si sunt programati in asa fel incat sa se interneze dupa perioada sarbatorilor. Cei care nu doresc sa ramana internati, semneaza pe propria raspundere ca isi asuma faptul ca parasesc spitalul", a declarat Ramona Gadea, asistenta sefa Spitalul Municipal Timisoara.

Cei care raman internati, de Paste, vor ciocni un ou si vor avea parte de un meniu special.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO