Moment de cumpana pentru un alpinist. Va putea merge din nou numai cu ajutorul unei operatii


Ultimul update: Luni 26 Noiembrie 2012 06:54
Data publicarii: Vineri 23 Noiembrie 2012 15:56
Categorie: Timiș
Liviu Preda, alpinist

 Dupa ani intregi in care a trecut muntii, la propriu, pentru a ajunge cat mai sus, un alpinist a ramas imobilizat la pat.

 In timp ce amenaja un traseu de escalada in zona orasului Lupeni din judetul Hunedoara, Liviu Predan, in varsta de 38 de ani, a cazut de la 20 de metri si si-a fracturat coloana vertebrala.

Alpinistul a fost transportat la Spitalul Judetean din Timisoara, unde medicii l-au operat de urgenta. Liviu este in afara oricarui pericol, insa pentru a putea merge din nou are nevoie de o a treia interventie chirurgicala, care presupune inserarea unor piese metalice pe vertebre pentru a-i consolida coloana.
Din pacate, familia lui a epuizat foate resursele financiare si nu mai are banii necesari pentru aceasta operatie.

Liviu Predan si-a dedicat viata sporturilor, si a mers pe principiul “nimic nu e imposibil”. Pe langa pasiunea de a fi alpinist, el este profesor de sport si a incercat sa arate tuturor importanta sportului pentru o viata sanatoasa. Intreaga activitate a lui Liviu este in stransa legatura cu natura. Practicant aikido (arta martiala japoneza), Liviu a incercat sa se descopere pe sine intr-un echilibru fizic, psihic si mental, ajutat de traseele din munti.

Mai mult de atat, a fost pus de nenumarate ori in situatia in care unii turisti sau sportivi cu adrenalina care s-au aventurat pe rute montante periculoase, au avut nevoie de ajutorul lui ca salvamontist.

Acum, Liviu este intr-un moment de cumpana si are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge din nou. Familia spera ca el va depasi aceasta incercare crunta a destinului la fel cum niciun munte nu era prea mare in ochii lui Liviu.

Au fost deschise doua conturi bancare in Lupeni, pe numele fratelui sau, Toni Adrian Predan:

CONT in LEI : RO94RNCB0318018238700001

CONT in EURO: RO66RNCB0163018238700010

Un barbat din Arad a ajuns la spital dupa ce a cazut de la zece metri inaltime
Un alpinist utilitar a ajuns la politie, dupa ce a fost angajat de o femeie sa intre in casa sotului
FULLSCREEN
Moment de cumpana pentru un alpinist. Va putea merge din nou numai cu ajutorul unei operatii
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO