Ministerul Sanatatii vrea sa construiasca la Timisoara un spital in parteneriat public-privat

04-12-2012 13:57


spital

 Primaria Timisoarei a inceput deja o analiza de amplasament pentru un nou spital ce ar putea fi ridicat in oras. Noua constructie ar reprezenta un proiect realizat in parteneriat public-privat de catre Ministerul Sanatatii.

 Parteneriatul public-privat al Ministerului implica doua orase: Bucuresti si Timisoara. In orasul de pe Bega, municipalitatea si-a dat deja acordul pentru construirea spitalului, iar demersurile pentru gasirea unui teren au fost incepute. Cel mai probabil, spitalul va fi construit in Calea Torontanului.

Momentan proiectul este intr-o faza incipienta, noi ne-am dat deja acordul pentru noul spital si urmeaza ca Ministerul Sanatatii sa ne tina la curent cu aceasta investitie. Cel mai probabil banii vor veni de la minister si de la partenerul privat. Daca va fi nevoie sa cofinantam si noi lucrarea din bugetul local, atunci o vom face pentru ca e un proiect de care avem nevoie”, a declarat edilul sef, Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune ca isi doreste ca dupa finalizarea lucrarilor, in aceeasi zona sa fie amplasate si alte clinici din oras. „Noi vom aloca un spatiu mai mare decat este nevoie. Dorim sa aducem acolo si alte clinici din oras, sa construim de la zero cladirile. Nu se justifica repararea cladirilor vechi care nu au fost gandite sa fie spitale si daca au fost gandite sa fie asa, s-a intamplat cand erau alte standarde. Noul spital va fi unul la cele mai inalte standarde si va avea foarte multe spatii”, a incheiat primarul Timisoarei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO