Militari din batalionul "Yellow Scorpions" Timisoara, raniti in Afganistan. Care este starea lor

20-05-2013 10:00


scorpionii galbeni

 Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevra “Yellow Scorpions” au fost raniti in Afganistan, dupa ce blindatul in care se aflau, s-a rasturnat intr-o misiune. Accidentul a avut loc duminica, in jurul orei 12:00, ora Romaniei.

 Cei patru militari efectuau o misiune de patrulare pe autostrada A1, in provincia Zabul din Afganistan. Una dintre anvelopele masinii in care se aflau a explodat, iar blindatul s-a rasturnat la marginea drumului. In urma incidentului, plutonierul –major Dorin Segedi si caporalii clasa a III-a Sorin Banulescu, Sergiu Ola si Elena Cristina Marin au fost raniti.

Dupa ce militarii au primit ajutor la fata locului, acestia au fost transportati la spitalul din baza militara Apache. Asteara, reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au transmis un comunicat de presa prin care transmit ca militarii timisoreni sunt in afara oricarui pericol, iar starea lor ramane stabila.

“Conform procedurilor standard aplicabile in astfel de situatii, medicii de la spitalul din baza militara Apache au decis transferarea a trei dintre ei, respectiv, plutonierul major Dorin Segedi, si caporalii clasa a III-a Sergiu Ola si Elena Cristina Marin, la spitalul de rang superior din Baza Aeriana Kandahar, pentru efectuarea unor investigatii mai complexe, necesare stabilirii terapiei medicale de urmat”, au transmis reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, printr-un comunicat de presa.

Batalionul 2 Manevra “Yellow Scorpions” a plecat la inceputul lunii ianuarie a acestui an, intr-o misiune de mentinere a pacii in Afganistan. La ceremonia organizata la Timisoara cu prilejul misiunii din Afganistan, au participat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, oficialitati locale si familiile celor 500 de militari.

Scorpionii Galbeni isi iau ramas bun de la familii si pleaca in misiune, in Afganistan

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO