Medicii sunt impotriva mutarii Clinicii de Dermatologie: “Noua locatie este NECORESPUNZATOARE”

12-04-2013 15:27


Medici, analize

Medicii de la Clinica de Dermatologie sunt impotriva mutarii acesteia din locatia actuala, iar in semn de protest au trimis o scrisoare deschisa autoritatilor locale si nationale.

Primarul Nicolae Robu a anuntat in urma cu doua zile ca varianta mutarii clinicii in cladirea unde functioneaza Spitalul Militar a cazut, si se ia in calcul o noua varianta: cladirea Universitatii Tibiscus din Complexul Studentesc. Medicii sunt impotriva acestei mutari mai ales pentru ca, spun ei, in cladirea unde functioneaza in momentul de fata spitalul, au fost investiti peste 500.000 de euro in ultimii ani.


Consideram ca noua locatie propusa este necorespunzatoare si contraproductiva, fara mijloace de transport in comun in apropiere, fara lift si rampe (…) Mutarea ar surveni in momentul in care tocmai s-au finalizat investitii majore (de peste 500.000 de euro) pentru reabilitarea cladirii pe structura de spital, soldate cu functionalizarea optima a clinicii in conformitate cu standardele medicale in vigoare”, au transmis medicii, printr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor din Timis, dar si Ministerului Sanatatii.


De asemenea, medicii sustin ca noul spatiu are doar doua intrari, fapt ce contravine normelor sanitare. Banii pe care autoritatile locale ar trebui sa-i suporte pentru a transporta echipamentele, ar putea fi folositi in alte scopuri, la fel ca si spatiul din Complexul Studentesc. De exemplu, in momentul de fata cinci clinici si o policlinica sunt revendicate, pentru care administratia locala trebuie sa gaseasca noi spatii de functionare.


Primarul Nicolae Robu spune insa ca mutarea clinicii de Dermatologie intr-un corp din cladirea Universitatii Tibiscus este cea mai buna varianta.


Am fost in vizita in cladirea de pe strada Daliei, impreuna cu directorul Spitalului Municipal, cu un membru al Consiliului de Administratie si cu seful clinicii. Toti cei de fata au vazut cladirea, au mai avut o vizita cu Viorica Dumitru, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Timis, si cu totii au ajuns la concluzia ca aceasta este o solutie mai buna decat spatiul unde functioneaza acum clinica”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Primarul Timisoarei vrea ca in actualul spatiu al Clinicii de Dermatologie sa functioneze mai multe centre culturale si un centru pentru tineret.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO