Martisoarele crosetate sau confectionate din fermoare, noile trenduri de 1 martie

28-02-2013 17:25


martisor din fermoar

Ziua martisorului se apropie cu pasi repezi, iar in ultimele zile toti comerciantii care au confectionat aceste produse, le-au scos la vanzare.

Mai multe tinere din Timisoara s-au remarcat in aceasta perioada cu inventivitatea de care au dat dovada, atunci cand au inceput sa confectioneze martisoare. Una dintre ele este Lavinia, o tanara a carui hobby este sa realizeze produse “handmade”. Cum martisoarele nu puteau sa lipseasca la inceput de primavara, ea a ales sa le confectioneze din… fermoar. Lavinia alege cele mai colorate fermoare, pe care le transforma in brose.


“Pentru mine aceasta indeletnicire este un nou inceput. Dintotdeauna mi-au placut accesoriile si imi modernizam hainele prin esarfe. Am incercat sa imi confectionez eu singura unele modele mai deosebite de martisoare si am descoperit fermoarul si cate minunatii se pot face cu el. Eu mereu aveam fermoarele stricate si prietenii faceau glume pe seama mea. De acum vad partea plina a paharului, daca un fermoar se strica, este o noua ocazie sa il transform intr-o bijuterie de floare, gata sa coloreze orice haina”, a povestit tanara.


Pretul unui astfel de martisor este cinci lei, insa sunt si modele mai complicate, care ajung pana la pretul de 12 lei. Tanara a vandut aceste martisoare, in mare parte, prietenilor, dar si la un targ de produse “handmade”.


De asemenea, mai multe timisorence si-au incercat indemanarea in a confectiona martisoare crosetate. Imediat ce le-au terminat de facut, au pus produsele la vanzare fie pe retelele de socializare, fie site-uri de anunturi. Pretul unui martisor crosetat manual se vinde pe internet cu 2.5 lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO