Maestri macelari din trei tari s-au intrecut in transarea grasunilor si prepararea carnatilor

×
Codul embed a fost copiat

Traditia taierii porcului de Ignat se pastreaza cu sfintenie in Banat. La Jimbolia, romanii s-au laudat cu faimosul lor papricas din carne de porc cu cartofi, ungurii cu gulasul si sarbii cu minunatele lor gratare si carnea pregatita pe jar.
 

Bunatatile preparate la ceaun i-au facut pe gurmanzi sa simta ca le ploua in gura de placere. Sase godaci, toti peste o suta de kilograme, au fost sacrificati la Jimbolia, de Ignat. Dupa ce si-au
ascutit cutitele, au intrat in scena macelarii. Tehnica e totul si retetele traditionale.

Dupa cateva pahare de rachie fiarta, macelarii sarbi au uitat de concurs si au intretinut atmosfera cu cateva cantece traditionale.

Maestrii macelari veniti din Ungaria si-au vazut cu seriozitate de treaba. Au dat zor sa termine primii carnatii si gulasul la ceaun condimentat, conform traditiei cu paprica din belsug.

Sarbii, in schimb, au fost mai vorbareti. Romanii nu s-au lasat nici ei mai prejos.

Citește și
porc sacrificat
Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol

Membrii juriului au criterii stricte de departajare
pentru fiecare concurent.

"Avem un tabel prin care am fixat criteriile de jurizare care pleaca de la asomare, injunghiere, parlire, curatat, spalat, despicat, transat, caltabos, carnati si multe alte specialitati", a declarat Augustin Boldur, viceprimar Jimbolia. Castigatorii concursului au primit cate un set de cutite profesionale.

 

Articol recomandat de sport.ro
Reacția uluitoare a rușilor, după ce Anastasia Potapova a ales cetățenia austriacă: ”Ce a câștigat ea pentru noi?”
Reacția uluitoare a rușilor, după ce Anastasia Potapova a ales cetățenia austriacă: ”Ce a câștigat ea pentru noi?”
Citește și...
Ritualul sacrificarii porcilor nu tine de Dumnezeu, ci de Zeul Soare. Traditia pagana rezista
Ritualul sacrificarii porcilor nu tine de Dumnezeu, ci de Zeul Soare. Traditia pagana rezista

Ignatul, ziua cea mai trista pentru porci, dar nu si pentru gospodarii care i-au crescut si ingrijit tot anul. Mii de godaci sfarsesc sub cutit, dupa un ritual pagan la origine, dar pastrat pana in zilele noastre.

Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol
Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol

Pe 20 noiembrie, romanii sarbatoresc Ignatul. Dis-de-dimineata, gospodarii pun la cale toate cele necesare sacrificarii porcilor. Pentru a se asigura ca nu risca nicio boala, cei mai reponsabili timiseni duc carnea la analize specializate

Recomandări
ÎCCJ contestă din nou la CCR legea privind pensiile speciale din Justiție: „Discriminează magistrații”
ÎCCJ contestă din nou la CCR legea privind pensiile speciale din Justiție: „Discriminează magistrații”

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, vineri, să sesizeze din nou Curtea Constituțională a României (CCR) în privința legii pensiilor speciale ale magistraților.

Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei
Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei

Energie termică gratis, fluidizarea traficului rutier sau locuințe pentru tineri. ȘtirileProTv.ro vă prezintă cele mai importante promisiuni electorale ale candidaților la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt organizate în 7 decembrie 2025.

LIVE, ora 15.00. Premierul Ilie Bolojan face declarații de presă la Palatul Victoria
LIVE, ora 15.00. Premierul Ilie Bolojan face declarații de presă la Palatul Victoria

Premierul Ilie Bolojan va susține, astăzi, de la la ora 15.00, un briefing de presă la Palatul Victoria, a anunțat biroul de presă al administrației guvernamentale.