Maestri macelari din trei tari s-au intrecut in transarea grasunilor si prepararea carnatilor

×
Codul embed a fost copiat

Traditia taierii porcului de Ignat se pastreaza cu sfintenie in Banat. La Jimbolia, romanii s-au laudat cu faimosul lor papricas din carne de porc cu cartofi, ungurii cu gulasul si sarbii cu minunatele lor gratare si carnea pregatita pe jar.
 

Bunatatile preparate la ceaun i-au facut pe gurmanzi sa simta ca le ploua in gura de placere. Sase godaci, toti peste o suta de kilograme, au fost sacrificati la Jimbolia, de Ignat. Dupa ce si-au
ascutit cutitele, au intrat in scena macelarii. Tehnica e totul si retetele traditionale.

Dupa cateva pahare de rachie fiarta, macelarii sarbi au uitat de concurs si au intretinut atmosfera cu cateva cantece traditionale.

Maestrii macelari veniti din Ungaria si-au vazut cu seriozitate de treaba. Au dat zor sa termine primii carnatii si gulasul la ceaun condimentat, conform traditiei cu paprica din belsug.

Sarbii, in schimb, au fost mai vorbareti. Romanii nu s-au lasat nici ei mai prejos.

Citește și
porc sacrificat
Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol

Membrii juriului au criterii stricte de departajare
pentru fiecare concurent.

"Avem un tabel prin care am fixat criteriile de jurizare care pleaca de la asomare, injunghiere, parlire, curatat, spalat, despicat, transat, caltabos, carnati si multe alte specialitati", a declarat Augustin Boldur, viceprimar Jimbolia. Castigatorii concursului au primit cate un set de cutite profesionale.

 

Articol recomandat de sport.ro
Lumea sportului, zguduită: Margot Simond a murit la doar 18 ani după o tragedie cumplită
Lumea sportului, zguduită: Margot Simond a murit la doar 18 ani după o tragedie cumplită
Citește și...
Ritualul sacrificarii porcilor nu tine de Dumnezeu, ci de Zeul Soare. Traditia pagana rezista
Ritualul sacrificarii porcilor nu tine de Dumnezeu, ci de Zeul Soare. Traditia pagana rezista

Ignatul, ziua cea mai trista pentru porci, dar nu si pentru gospodarii care i-au crescut si ingrijit tot anul. Mii de godaci sfarsesc sub cutit, dupa un ritual pagan la origine, dar pastrat pana in zilele noastre.

Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol
Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol

Pe 20 noiembrie, romanii sarbatoresc Ignatul. Dis-de-dimineata, gospodarii pun la cale toate cele necesare sacrificarii porcilor. Pentru a se asigura ca nu risca nicio boala, cei mai reponsabili timiseni duc carnea la analize specializate

Recomandări
Presa rusă: FSB a arestat, la Soci, un român, după ce a recunoscut că a colaborat cu serviciile secrete ucrainene | VIDEO
Presa rusă: FSB a arestat, la Soci, un român, după ce a recunoscut că a colaborat cu serviciile secrete ucrainene | VIDEO

Un cetățean român de 22 de ani reținut la Soci a mărturisit că a colaborat cu serviciile secrete ucrainene, susține TASS, portavocea Kremlinului.

Cum motivează judecătorul din Ploiești sentința prin care a anulat decizia CCR privind alegerile prezidențiale. DOCUMENT
Cum motivează judecătorul din Ploiești sentința prin care a anulat decizia CCR privind alegerile prezidențiale. DOCUMENT

Judecătorul Curții de Apel Ploiești care a decis suspendare a hotărârii CCR a făcut publică motivarea în acest caz. Magistratul a prezentat argumentele care au stat la baza acestei sentințe.

George Simion: „Într-un fel sau altul, Călin Georgescu va ajunge în fruntea statului, fie prin planul A, fie prin planul B”
George Simion: „Într-un fel sau altul, Călin Georgescu va ajunge în fruntea statului, fie prin planul A, fie prin planul B”

George Simion a reacționat pentru prima dată pe rețelele sociale după decizia Curții de Apel Ploiești, care a anulat hotărârea CCR privind suspendarea alegerilor din 2024.