Maestri macelari din trei tari s-au intrecut in transarea grasunilor si prepararea carnatilor

×
Codul embed a fost copiat

Traditia taierii porcului de Ignat se pastreaza cu sfintenie in Banat. La Jimbolia, romanii s-au laudat cu faimosul lor papricas din carne de porc cu cartofi, ungurii cu gulasul si sarbii cu minunatele lor gratare si carnea pregatita pe jar.
 

Bunatatile preparate la ceaun i-au facut pe gurmanzi sa simta ca le ploua in gura de placere. Sase godaci, toti peste o suta de kilograme, au fost sacrificati la Jimbolia, de Ignat. Dupa ce si-au
ascutit cutitele, au intrat in scena macelarii. Tehnica e totul si retetele traditionale.

Dupa cateva pahare de rachie fiarta, macelarii sarbi au uitat de concurs si au intretinut atmosfera cu cateva cantece traditionale.

Maestrii macelari veniti din Ungaria si-au vazut cu seriozitate de treaba. Au dat zor sa termine primii carnatii si gulasul la ceaun condimentat, conform traditiei cu paprica din belsug.

Sarbii, in schimb, au fost mai vorbareti. Romanii nu s-au lasat nici ei mai prejos.

Citește și
porc sacrificat
Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol
Prima reacție de la Moscova, după ce Joe Biden le-a dat voie ucrainenilor să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune

Membrii juriului au criterii stricte de departajare
pentru fiecare concurent.

"Avem un tabel prin care am fixat criteriile de jurizare care pleaca de la asomare, injunghiere, parlire, curatat, spalat, despicat, transat, caltabos, carnati si multe alte specialitati", a declarat Augustin Boldur, viceprimar Jimbolia. Castigatorii concursului au primit cate un set de cutite profesionale.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Cererea FRF a fost respinsă de UEFA! "Am primit precizarea că nu"
NEWS ALERT Cererea FRF a fost respinsă de UEFA! "Am primit precizarea că nu"
Citește și...
Ritualul sacrificarii porcilor nu tine de Dumnezeu, ci de Zeul Soare. Traditia pagana rezista
Ritualul sacrificarii porcilor nu tine de Dumnezeu, ci de Zeul Soare. Traditia pagana rezista

Ignatul, ziua cea mai trista pentru porci, dar nu si pentru gospodarii care i-au crescut si ingrijit tot anul. Mii de godaci sfarsesc sub cutit, dupa un ritual pagan la origine, dar pastrat pana in zilele noastre.

Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol
Ziua in care se taie porcul. Cum ne asiguram ca mancam carne care nu ne pune sanatatea in pericol

Pe 20 noiembrie, romanii sarbatoresc Ignatul. Dis-de-dimineata, gospodarii pun la cale toate cele necesare sacrificarii porcilor. Pentru a se asigura ca nu risca nicio boala, cei mai reponsabili timiseni duc carnea la analize specializate

Recomandări
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri

Proprietăţi în ţară şi străinătate, pensii şi salarii consistente, bijuterii, tablouri, lingouri de aur, conturi la bănci din România sau din afară se regăsesc în declaraţiile de avere depuse de candidaţii la alegerile prezidenţiale.

România se pregătește să intre pe piața microcipurilor, dominată de Asia. Cine le va produce în țară
România se pregătește să intre pe piața microcipurilor, dominată de Asia. Cine le va produce în țară

Într-o criză continuă de semiconductori, mai multe universități și companii din România vor să se afirme pe această piață dominată de Asia.

„20 de zile în Mariupol”, o cronică de război neficționalizată premiată cu Oscar, marți la PRO TV
„20 de zile în Mariupol”, o cronică de război neficționalizată premiată cu Oscar, marți la PRO TV

Filmul ucrainean 20 Days in Mariupol, care a fost filmat în interiorul orașului asediat în timpul asaltului forțelor ruse, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar la ceremonia decernării premiilor Academiei americane de film de anul acesta.