La Timisoara, taxele si impozite locale au fost majorate cu 16,05%.Cum platesti fara sa stai la cozi

31-01-2013 15:21


Online

 Este oficial: timisorenii vor plati de la 1 februarie, taxe si impozite locale pentru anul 2013 cu 16,05%. Astfel ca, cei care au fost constiinciosi si au achitat darile inca din luna ianuarie, vor trebui sa se intoarca la ghisee sa achite diferenta.

 In luna ianuarie, 15.000 de timisoreni au platit taxele si impozitele aferente anului 2013. Pentru a nu mai sta la cozile ghiseelor sa achite diferenta, timisorenii au la dispozitie si varianta de a plati online. Ei trebuie sa aiba la dispozitie un calculator si acces la internet, pentru a urma instructiunile serviciului de plata online a Directiei Fiscale. In anul 2012, 3.000 de timisoreni au utilizat acest serviciu, procentul fiind sub 1% din totalul contribuabililor.

Cum poti plati online taxele si impozitele locale

Primul pas pentru a plati online, este obtinerea unui ID de la Biroul de Consiliere Cetateni. Singurul lucru de care aveti nevoie este cartea de identitate. Cei care au mai platit pana acum online, pot folosi datele de autentificare cu care s-au inregistrat prima oara pe site-ul Directiei Fiscale.

Pasul doi este autentificarea in sistem. Se acceseaza link-ul http://www.dfmt.ro/plata_online.php si se alege tipul persoanei, fizica sau juridica. Dupa autentifcarea in sistem, prin intermediul butonului “Utilizator”, poti vedea care este suma in plus de platit. Acest lucru se poate face si printr-un apel la numarul de telefon: 0256/ 969.

Ultimul pas este completarea formularului de plata, care se obtine printr-un click pe butonul “Plati”. Acesta genereaza toate datoriile pe care le are contribuabilul, iar banii vor fi achitati prin transfer bancar, cu cardul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO