Alcoolul, interzis in Complexul Studentesc. „Vom fi nevoiti sa ne restrangem activitatea”

31-01-2013 11:23


complex studentesc

 Interzicerea alcoolului in Complexul Studentesc starneste mari nemultumiri in randul proprietarilor de baruri. Unul dintre ei a trimis o adresa municipalitatii prin care spune ca va fi nevoit sa isi reduca activitatea sau chiar sa isi inchida localul.

 In luna noiembrie a anului trecut, municipalitatea a delimitat Complexul Studentesc si a interzis comercializarea baturilor, care au o concentratie de alcool mai mare de 0,5%. Printre acestea este inclusa si berea.

O parte dintre comerciantii din Complexul Studentesc s-au conformat si au scos aceste bauturi din meniu. Altii nu au facut-o, si, la fiecare control al Politiei Locale, se aleg cu amenzi. De la inceputul acestei luni, in perimetrul unde alcoolul este strict interzis, reprezentantii Politiei Locale au facut peste 30 de controale si au identificat 12 comercianti care comercializau bauturi alcoolice. Acestia au fost sanctionati cu amenzi cuprinse 500 si 2.500 de lei.

Nemultumiri in randul proprietarilor de localuri: "Vom fi nevoiti sa ne restrangem activitatea"

Reprezentantul unui bar din Complexul Studentesc, afectat de hotararea Consiliului Local, a trimis Primariei Timisoara o adresa prin care isi exprima nemultumirea cu privire la aceasta decizie. El spune ca berea este principalul produs pe care il vinde, iar daca nu va mai avea dreptul de a comercializa acest produs, atunci va fi nevoit sa isi restranga activitatea.

Berea nu este considerata bautura alcoolica, conform codului fiscal, fiind inclusa in categoria alimentelor (...) In cazul in care prevederile Hotararii de Consiliu Local vor ramane in fiinta, societatea isi va restrange substantial activitatea, fiind nevoita sa reduca personalul de la 11 persoane in prezent, la maximum 3 sau chiar sa inchida in totalitate punctul de lucru. Clientii nostri, in cazul in care nu vom mai putea comercializa bere, se vor indrepta spre celelalte locatii din zona complexului studentesc, locatii care sunt scoase din perimetrul delimitat prin HCL”, scrie reprezentantul unui bar unui bar, in adresa trimisa primariei.

De asemenea, acesta este de parere ca hotararea incalca legea concurentei pentru ca la mai putin de 100 de metri de localul lor, inca se vand bauturi alcoolice. Raspunsul municipalitatii la aceste reactii este unul ferm: „consideram ca adoptarea acestui act normativ nu aduce atingerea liberei concurente, atata timp cat prevederile acesteia nu se aplica unei singure societati dintr-o zona, ci priveste totalitatea agentilor economici, care isi desfasoara activitatea Campusului Universitar Timisoara, asa cum a fost delimitat”.

Organizatiile studentesti sunt de acord cu aceasta hotarare

In luna decembrie, prefectul de Timis, Eugen Dogariu, a solicitat administratiei locale toate actele care au stat la baza acestei hotrari de consiliu. El a vrut sa verifice transparenta acestei decizii si daca municipalitatea a organizat o dezbatere publica pe aceasta tema.

Din declaratiile edilului sef, toate aceste cerinte au fost respectate. „Am dat explicatii domnului prefect si am fost foarte convingatori. Noi am avut o dezbatere publica pe acest subiect, am avut o discutie cu liderii organizatiilor studentesti ale universitatilor care au camine in complex si, chiar am supus votului acest proiect. Liderii studentilor au fost de acord cu el in unanimitate. Definirea campusului studentesc este foarte restransa, e la frontierea caminelor actuale”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO