Iosif Rotariu nu crede in proiectul Recas: “Nu cred ca această echipa va promova”

Iosif Rotariu

Absenţa lui Contra şi a lui Codrea, faptul că nu au fost numiţi oameni cu experienţă în conducere, precum şi lipsa de comunicare cu suporterii sunt cauzele pentru care Roti e dezamăgit de ce s-a făcut până acum la clubul ACS Poli.

Iosif Rotariu a fost angajat la Poli Timişoara aproape permanent în ultimii opt ani. A plecat de la club în primavera, dar încă mai este interest de ce se întâmplă la stadionul “Dan Păltinişanu”.

Fostul internaţional român este dezamăgit de unele decizii luate de cei care administrează, deocamdată, noua grupare alb-violetă. „Nu ştiu foarte multe despre ce se întâmplă la Poli, am înţeles că s-a făcut această fuziune cu AC Recaş. E o fază incipientă, normal că este greu. Au plecat foarte mulţi jucători valoroşi de la Poli şi sunt puţin sceptic, nu cred că această echipă ar putea să promoveze. Pentru asta, ar fi nevoie de o organizare foarte bună şi un lot de jucători valoros. Eu consider că jucătorii care sunt acum, atât cei de la Poli, cât şi cei de la Recaş, sunt valoroşi, dar nu pot emite pretenţii de a promova. Eu cred că e nevoie de un nucleu de cinci-şase jucători cu experienţă, care au jucat în Liga a II-a şi chiar în Liga I”, a declarat Rotariu.
Încă nu s-au desemnat oamenii care vor conduce clubul, însă dacă este vorba de cei cu care Nicolae Robu s-a consultat în săptămânile trecute, Roti nu crede că se face alegerea bună, în ciuda faptului că Mehedinţu, Bungău, Laţa sau Giuchici sunt foşti jucători ai lui Poli. “Un lucru esenţial este organizarea clubului, cu un preşedinte, un vicepreşedinte, un director de competiţii, de organizare… foarte greu va fi, pentru că e o perioadă scurtă până când va începe campionatul. Eu cred că trebuie puşi oameni care au experienţă, care au activat în fotbal acum, recent. Mi-e foarte greu să cred că un fost jucător care de 20 de ani nu mai joacă fotbal şi ar veni acum să fie preşedinte sau vicepreşedinte ar putea să se ocupe de organizare. Pentru că te costă dacă ai ieşit din sistem. Ca şi în orice domeniu, trebuie să fii zilnic acolo, la locul de muncă, să acumulezi experienţă şi apoi poţi să devii un bun organizator”, este de părere antrenorul timişorean.

“Cu Contra şi Codrea eram favorite la promovare”

Cosmin Contra şi Paul Codrea au fost invitaţi de Titu Bojin şi Nicolae Robu să se alăture acestui proiect,însă doar prin intermediul declaraţiilor de presă, nu şi personal. Iosif Rotariu crede că era nevoie de mai multă insistenţă în ceea ce îi priveşte pe cei doi. “Din punct de vedere fotbalistic, nici nu am cuvinte să-I caracterizez, sunt jucători de echipă naţională, iar din punct de vedere al caracterului, sunt oameni foarte bine pregătiţi, respectuoşi şi eu cred că, dacă ar fi venit Contra şi Codrea, alta ar fi fost emulaţia, probabil că ar fi venit şi alţi jucători valoroşi alături de ei şi atunci chiar aş fi fost convins că Poli Timişoara ar fi avut prima şansă la promovare”, a spus fostul antrenor secund de la Poli.

Citește și
Nicolae Robu
ACS Recas, transformata in ACS Poli, traieste din bani publici: CLT i-a dat 4 milioane de lei
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

“Trebuia să se ţină cont şi de părerea suporterilor”

Roti crede că s-a greşit prin faptul că suporterii din Peluza Sud nu au fost băgaţi în seamă de Nicolae Robu. “Fiecare om îşi are principiile lui. Este păcat că s-a ajuns în această situaţie. Suporterii adevăraţi ai lui Poli acceptă numai Poli Timişoara, dar dacă nu există altă soluţie şi altă posibilitate ca echipa să activeze în Liga a II-a, e bună şi această fuziune cu AC Recaş. Dar nu vreau să intru prea mult în această discuţie, am văzut şi eu reacţia suporterilor. Ei sunt cei care ţin fotbalul în viaţă, fotbalul fără spectator nu este fotbal şi trebuia să se ţină cont şi de părerea suporterilor. La aceste discuţii legate de organizarea clubului ar trebui să participe şi unul-doi din liderii galeriei. E foarte important să se ajungă la un consens cu suporterii, pentru că dacă lumea nu va veni în număr cât mai mare la stadion, acest loc de liga a doua nu ne va ajuta cu mare lucru”, a spus Rotariu.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Timisorenii vor sa faca o echipa de Liga I din doua de Liga a III-a
Timisorenii vor sa faca o echipa de Liga I din doua de Liga a III-a

 Astăzi, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, a avut loc un patrulater la care au participat jucătorii din loturile echipelor AC Recaş şi Poli Timişoara.

ACS Recas, transformata in ACS Poli, traieste din bani publici: CLT i-a dat 4 milioane de lei
ACS Recas, transformata in ACS Poli, traieste din bani publici: CLT i-a dat 4 milioane de lei

Consiliul Local Timişoara a votat astăzi aderarea municipiului Timişoara la asociaţia ACS Recaş, care s-a transformat în ACS Politehnica Timişoara.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.