Iarna isi face loc in Vest. Arsenalul ce ar trebui sa nu lase vremea rea sa-si faca de cap pe sosea

23-11-2011 09:56

Zonele Girocului si Sagului s-au imbracat, in aceasta dimineata, in alb. Reprezentantii drumurilor nationale si municipale au anuntat ca s-au dotat cu materialele necesare pentru prevenirea inghetului.

 

Timisoara a fost impartita in 6 sectoare, astfel ca zona de nord va fi gestionata de Retim, iar zona de sud, de Societatea de Drumuri Municipale. Firmele vor deszapezi toate strazile din oras si statiile RATT.

“Cele doua societati sunt pregatite, au tone de sare si clorura de calciu in cisterne, pregatite oricand de interventie”, a spus Adrian Bere, seful Serviciului de Avize mediu urban din Timisoara.

Pe stocurile celor doua firme care se vor ocupa de deszapezirea orasului exista deja materiale preventive. Astfel, Retim are 300 de tone de sare si inca 800 comandate, 50 de tone de clorura de calciu si diverse utilaje. Societatea de Drumuri Municipale are 200 de tone de sare, 20 de autobasculante, 4 lame si o cisterna de clorura de calciu.

Cei care se ocupa de curatarea drumurilor in judetul Timis au in stocuri 10.000 de tone de sare si aproximativ 9.000 de metri cubi de nisip, pe langa utilajele care sunt gata sa intervina in conditii de vreme nefavorabila.

Si Aeroportul Traian Vuia este pregatit pentru venirea iernii. “Suntem pregatiti pentru sezonul rece, asigurarea aeronavelor si mentinerea pistei la paramentrii corecti, insa din cauza procedeelor de dezghetare a avioanelor, s-ar putea produce intarzieri de 10-15 minute”, a spus Cornel Samartinean, directorul aeroportului.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO