GALERIE FOTO. Amatori sau cu experienta, inotatorii din intreaga tara au traversat lacul Surduc
A doua editie a unui eveniment al carui scop este cresterea numarului adultilor care practica inotul in ape deschise, a avut loc weekend-ul trecut pe lacul Surduc. La “Traversarea Lacului Surduc”au concurat zeci de tineri veniti din intreaga tara.
37 de concurenti veniti din Brasov, Cluj, Resita si Timisoara, dar si din Ungaria s-au prezentat sambata la start pentru a traversa lacul Surduc.
Evenimentul a fost deschis tuturor amatorilor, indiferent daca sunt afiliati la vreun club sportiv sau nu. Cea mai importanta a fost participarea decat rezultatele. Competitia s-a dat pe grupe de varsta. Decanii de varsta ai evenimentului au fost Jabri Silvia (Timisoara), categoria 40-49 ani, la femei, si Eszenyi Laszlo (Csongrad – Ungaria), categoria peste 70 ani, la barbati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Evenimentul a inclus doua probe: una scurta (aproximativ 500 m), deschisa oricarei persoane interesate, indiferent de pregatirea sportiva, si una de rezistenta (aproximativ 3000 m).
Fiecare participant a inotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de inot, iar clasamentul final a fost realizat in functie de gen si categorii de varsta (18-30 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, 60-69 ani, peste 70 ani).
La ambele probe, cel mai rapid inotator a fost Rasadean Marcel, cadru didactic la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Timisoara (UVT).
Pe langa glucoza si apa de baut, fiecare participant a primit un certificat de participare si un tricou dedicat evenimentului. La fiecare grupa de varsta si gen, s-au acordat diplome pentru locul obtinut.
Supravegherea competitiei a fost asigurata de catre voluntari cu caiace si barci.
La aceasta editie, ca o noutate, probele de inot au fost mai lungi decat cele de anul trecut (400 si 1600 m).
Evenimentul a fost organizat de un club de inot din Timisoara, in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport (UVT) si Primaria Firdea.
Consiliul Judetean Timis este co-finantator al evenimentului, iar la buna sa desfasurare a contribuit si Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de Voluntariat „SALVO”.