Explicatiile Primariei Timisoara: cum au fost falsificate sapte semnaturi pe documente oficiale

×
Codul embed a fost copiat

Primaria Timisoara a prezentat astazi o serie de documente pentru a explica modul in care au ajuns, la Primaria Arad, acte cu semnaturi false ale primarului si ale altor angajati.

In 22.04.2008, Primaria Timisoara si toti membrii comisiei de evaluare si-au pus semnatura pe procesul-verbal de receptie a proiectului cu numele “Amenajare strada Herculane”, cu numarul SC2008-8686. Lucrarile au fost executate de SC Confort SA. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, semnaturile de pe acel proces verbal au fost copiate si puse pe un alt document.

Este vorba de procesul verbal pentru “Modernizare blv. L. Rebreanu-I. Bulbuca”. Pe el s-a pastrat chiar si numarul “SC2008-8686” al actului care corespundea lucrarilor de pe strada Herculane. S-a creat astfel un document fals (foto Rebreanu fals 1,2), care atesta faptul ca Gheorghe Ciuhandu, Culita Chis, Ioan Ganciov, Vasile Olar, Marius Bordos, Alexandru Visu, Constantin Pascu au semnat ca lucrarile de amenajare de pe blv. L. Rebreanu au fost realizate conform proiectului si normelor in vigoare. Dintre acestia, Alexandru Visu si Constantin Pascu nici macar nu au participat la receptia reala a lucrarilor de pe Rebreanu, au aratat astazi reprezentantii Primariei Timisoara, prin actele prezentate (Foto Rebreanu real 1, 2).

In falsul referitor la Bulevardul Liviu Rebreanu se spune ca “Lucrarile au fost realizate conform proiectului si normelor in vigoare”(foto Rebreanu fals 2), iar in procesul verbal real incheiat comisia a sistat receptia lucrarilor, din cauza “deficientelor legate de calitatea lucrarilor executate (foto rebreanu real 2). In fals, se spune ca data de receptie a fost 22.08.2008, desi in documentul real figureaza ca si zi de receptie 26.09.2008.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat ca totul este un fals, dar ca este in imposibilitatea de a sesiza legea. “Noi nu am primit decat xeroxuri, deci nu avem niciun temei legal pentru a sesiza organele competente. Am cerut la Primaria Arad sa faca asta, pentru ca la ei sunt actele originale, sau sa ni le trimita noua pentru a putea face demersurile necesare. Pana acum, nu am primit niciun raspuns. Mai mult decat atat, documentele prezentate de la Arad nu au numar de inregistrare de la primaria noastra si nici antetul nu este acelasi”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Citește și
scrisoare cornu
Giorgica Cornu, despre semnaturile false de la Primaria Timisoara: “Acuzele sunt nefondate"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Prezent la conferinta de astazi, directorul Directiei Tehnice, a carui semnatura a fost de asemenea falsificata, a sustinut pozitia primarului. “Pana nu avem un document original, nu putem face nimic. De la Arad au fost trimise copii legalizate, deci reprezentantii Primariei Arad au avut la un moment documentele originale”, a declarat Chis Culita.

Reprezentantii Primariei Arad, unde au ajuns documentele, afirma ca nu au responsabilitatea de a sesiza penal presupusa falsificare a semnaturii lui Gheorghe Ciuhandu, pentru ca nu au dovezi in acest sens. ”In dosar erau fotocopii, tocmai acesta fiind motivul pentru care comisia de licitatie a solicitat clarificari la Primaria Timisoara. Comisia nu are nici autoritatea si nici competenta sa se exprime cu privire la autenticitatea unui document emis de un tert si depus de un ofertant, care isi asuma raspunderea”, a adaugat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad.

Directorul SC Confort SA, Giorgica Cornu, a declarat ca acuzele ce i se aduc sunt nefondate. “Va asigur ca nu am acces la documentele emise de Primaria Timisoara si nu am falsificat niciodata semnatura dvs. sau a altor persoane”, a declarat Giorgica Cornu intr-o scrisoare deschisa adresata primarului Gheorghe Ciuhandu.
 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Falsificarea semnaturii lui Gheorghe Ciuhandu, scandal cu declaratii publice, fara nicio reclamatie
Falsificarea semnaturii lui Gheorghe Ciuhandu, scandal cu declaratii publice, fara nicio reclamatie

Nici Primaria Arad si nici Primaria Timisoara nu reclama falsificarea semnaturii primarului Gheorghe Ciuhandu. La randul lor, organele care s-ar putea autosesiza in acest caz sunt in “stand-by”.

Giorgica Cornu, despre semnaturile false de la Primaria Timisoara: “Acuzele sunt nefondate
Giorgica Cornu, despre semnaturile false de la Primaria Timisoara: “Acuzele sunt nefondate"

Directorul firmei Confort a adresat astazi o scrisoare deschisa catre primarul Timisoarei, cu privire la declaratia acestuia in cadrul conferintei de luni.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.