Elevii din Timis s-au intors la scoala cu paduchi si micoze. Rezultatele triajului epidemiologic

01-10-2013 15:36


paduchi, pediculoza

 Mii de elevi din Timis au inceput un nou an scolar, dar nu toti cu o stare de sanatate si igiena personala tocmai buna. Acest lucru o dovedeste triajul epidemiologic realizat de medicii din cabinetele scolare.

 Medicii au raportat catre Directia de Sanatate Publica Timis concluziile acestui control pe care l-au facut in unitatile de invatamant din mediul urban si rural, in luna septembrie, la inceput de an scolar.

In total, au fost examinati, privind starea de sanatate si igiena persoanala, 68.129 de copii din peste 600 de unitati scolare din judet.

“Au fost depistate 1221 cazuri de angine (rosu in gat), 334 cazuri de boli infectioase usoare (viroze respiratorii, enteroviroze), 106 cazuri de pediculoza si 98 cazuri de micoze(negi, dermatite, eczeme )”, a transmis Dana Spac, purtator de cuvant al DSP Timis.

Triajul epidemiologic urmareste monitorizarea starii de sanatate si igiena a elevilor reveniti in colectivitate, odata cu inceperea cursurilor si previne agravarea unor afectiuni sau chiar depistarea acestora, cu comunicarea ulterioara inspre familie si medicii de familie.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO