Solutie pentru un trafic fluid in Timisoara: cursurile de la universitati vor incepe mai tarziu

01-10-2013 13:42


Trafic

 Studentii care invata la doua universitati din Timisoara ar putea sa se trezeasca mai tarziu pentru a merge la cursuri.

 Primarul Nicolae Robu vrea sa “fluidizeze” traficul din zona strazii Traian Lalescu si sa decaleze programul Universitatii de Vest si al Universitatii Politehnica. Astfel ca, studentii ar putea incepe cursurile de la ora 8:30 sau chiar de la 9:00. Potrivit primarului, traficul este foarte aglomerat si din cauza ca studentii incep cursurile de la ora 08:00, aceeasi ora la care multi dintre timisoreni incep serviciul. Daca orele la facultate ar incepe cel mai devreme la 8:30, tinerii ar putea pleca mai tarziu de acasa si astfel vor evita si traficul aglomerat.

Momentan, aceasta decalare a cursurilor este doar idee, iar cei doi rectori nu au fost informati.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Masura la care m-am gandit pentru a fluidiza traficul in zona este sa solicit rectorilor Universitatii Politehnice si Universitatii de Vest sa analizeze daca nu cumva ar putea decala programul activitatilor acestor universitati de la ora 8:00 la 8:30 sau chiar la 9:00. (…) De ieri, aglomeratia e mult mai mare si e adevarat ca numarul de studenti este mare, astfel incat se simte o incarcare a traficului. Pentru a ajunge la universitate pentru ora 8:00, studentii trebuie sa plece de acasa pe la 7:15. Pentru a ajunge la 8:30, ar putea sa plece pe la 8:10”.

Astfel daca aceasta idee ar fi pusa in practica, evident, studenti vor pleca mai tarziu de la cursuri. Potrivit edilului, singurii nemultumiti ar putea fi profesorii, care vor fi si ei in aceeasi situatie.

Contactat de StirileProTV.ro/ Vest, rectorul Universitatii de Vest, Marilen Pirtea, a declarat ca daca primarul va veni cu aceasta propunere, se va face mai intai un studiu de impact pe care l-ar putea avea acest demers asupra facultatii.

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest: “Daca vom primi aceasta propunere, vom face mai intai un studiu si apoi pot sa spun care este impactul asupra universitatii, daca ne-am muta de la 8:30 in loc de 8:00. Daca nu incurca activitatea noastra didactica si ajuta orasul, evident ca vom reactiona pozitiv. Repet, in contextul sa nu ne infuenteze negativ activitatea didactica”.

In cazul in care aceasta idee va fi pusa in practica, ramane de vazut daca ea reprezinta si solutia optima pentru fluidizarea traficului in zona strazii Traian Lalescu.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO