"Cum sa iei BAC-ul?" Trei studenti te invata cum sa iti organizezi timpul pentru a promova examenul

05-06-2013 10:20


cum sa iei bac-ul

 Rezultatele dezastruoase din ultimii doi ani de la examenul de Bacalaureat, i-au facut pe liceeni sa se gandeasca la ce e mai rau, atunci cand se apropie marele test.

 Practic, in loc sa intre pe ultima suta de metri cu invatatul, teama devine din ce in ce mai mare, iar in acel moment, elevilor numai la carte nu le sta gandul. Trei studenti din Timisoara vor sa ii invete pe liceenii aflati in an terminal cum sa isi organizeze timpul mai bine.

Sergiu este student in anul I la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. El, impreuna cu inca doi prieteni au sustinut examenul de Bacalaureat anul trecut. L-au promovat cu brio, insa nu au scapat de emotiile si de stresul ca nu sunt suficient de bine pregatiti. Au ajuns la facultate si in sesiune si-au dat seama ca a invata zeci de pagini in doar cateva zile nu mai este un obiectiv greu de atins. Daca realizau acest lucru in urma cu an, poate ca rezultatele la examenul de Bacalaureat erau mai bune. Acum, Sergiu impreuna cu colegii sai de facultate, Ana Grecu si Dinu Hotico, vor sa ii invete pe elevii de clasa a XII-a cum sa isi organizeze timpul de invatat mai bine. Si totul, gratis.

“Am participat la cursuri de anteprenoriat, iar acolo trebuia sa ne gandim la un proiect realizat in totalitate de noi. Ne-am gandit la ce nevoi sunt acum pe piata, ne-am gandit ca multi elevi au bacul si nu stiu cum sa se organizeze. In urma cu un an mi se parea enorm sa invat doua pagini intr-o zi. Acum, in sesiune, mi-am dat seama ca poti invata si 15 pagini daca iti organizezi bine timpul. Acest seminar al nostru este unul de organizare si constientizare”, a povestit Sergiu Foca.

Pentru a promova initiativa lor, cei trei tineri au realizat un blog si un scurt filmulet in care le arata tinerilor care sunt alternativele. In cazul in care elevii nu vor lua bacul, ar putea sa devina oameni de serviciu, iar in cazul in care obtin o nota decenta la examenul de Bacalaureat, elevii vor deveni studenti, isi vor face prieteni si vor avea o alta viziune asupra viitorului.

“La seminar, unul dintre lucrurile pe care ii vom invata pe elevi va fi cum sa isi imparta timpul. De exemplu, daca isi rezerva o zi intreaga pentru invatat, nu pot face fata. Daca impart o zi pentru socializare, pentru un hobby, pentru invatat si pentru inca un lucru, balanta este una echilibrata si poti acumula cunostinte mai usor”, a povestit Sergiu.

Seminarul studentilor va avea loc joi, 6 iunie, la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor de la ora 14:00.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO