Consilierii judeteni vor sa faca un regulament de combatere a ambroziei . “Va rog sa o tratam cu seriozitate”

24-01-2014 16:26


ambrozia

 Reprezentantii Consiliului Judetean Timis vor sa fie precauti. Astfel ca, in urmatoarele luni au in plan sa realizeze un regulament pentru combaterea ambroziei, o planta care le da mari batai de cap timisenilor.

 Desi aceasta planta apare la sfarsitul primaverii, alesii judeteni vor sa realizeze regulamentul cat mai rapid, pentru a o putea starpi inainte sa aiba efectele nedorite.

Radu-Adrian Pau, consilier judetean: “Trebuie sa stabilim un regulament de combatere a acestei plante. Va rog sa o tratam cu cea mai mare seriozitate”.

Pana in prezent, combaterea acestei plante era lasata la latitudinea primariilor. Astfel ca acolo unde administratia locala dorea sa intervina, ambrozia era taiata. In cazul in care primariile nu aveau bani pentru a interveni sau unde nu se dorea acest lucru, ambrozia era lasata de izbeliste, pe camp si pe terenurile virane.

Alesii judeteni vor acum sa oblige primariile sa intervina in aceasta problema.

Georgeta Rus, consilier judetean: “Cea mai buna solutie este sa mergem pe erbicidare. Sa cosesti aceasta planta este mult mai periculos. Eu zic sa ne gandim si in luna mai sa pregatim deja o actiune de erbicidare”.

Proiectul de hotarare care stabileste regulamentul de combatere a ambroziei ar putea fi supus votului la urmatoarele sedinte de Consiliu Judetean.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO