“Avem o gura de oxigen”. Operatiile pe cord la Clinica de Chirurgie Cardiaca din Timisoara, reluate

03-04-2013 16:28


Clinica de Chirurgie Cardiaca

 Pacientii care sunt internati la Clinica de Chirurgie Cardiaca din Timisoara primesc vesti bune. De astazi, s-au reluat interventiile chirurgicale pe inima, dup ace Ministerul Sanatatii a decis sa aloce bani pentru a acoperi cheltuielile.

 Fondurile alocate de catre Ministerul Sanatatii ajung pentru doua saptamani.

"Am primit materiale in valoare de aproximativ doua miliarde de lei vechi, care ajung cat de cat pentru aproximativ doua saptamani, dupa care sper ca Programele Nationale sa asigure necesarul pentru operatii. Deocamdata, putem spune ca avem o gura de oxigen. Chiar acum urmeaza sa ajunga o urgenta chirurgicala de la Oradea", a declarat prof. dr. Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca din Timisoara.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare a declarat ca “nu s-au primit materialele sanitare specifice sectiei de cardiologie, ci pentru intregul spital, de la leucoplast, seringi, pansamente. Acestea au fost achizitionate prin finantare DRG (Sistemul de clasificare in grupe de diagnostice - Diagnosis Related Groups). Pana la sfarsitul saptamanii avem promisiunea ca vom primi si bugetul pentru anul acesta. Clinica de Cardiologie nu a fost si nu va fi inchisa", a spus Ranko Szuhanek.

Operatiile la un spital din Timisoara au fost sistate. Bolnavii trebuie sa achite singuri costurile
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO