Operatiile la un spital din Timisoara au fost sistate. Bolnavii trebuie sa achite singuri costurile

Dată publicare: 01-04-2013 19:47
Dată actualizare: 04-04-2013 06:51


Situatie grava la clinica de chirurgie cardiovasculara din Timisoara. Operatiile au fost sistate de cateva zile, pentru ca lipsesc medicamente si instrumentar sanitar.

Mare parte din interventii se faceau oricum, dupa ce pacientii isi cumparau singuri cele necesare, insa oamenii isi cer acum in instanta banii cheltuiti.

La Institutul de Boli Cardiovasculare se fac anual peste 800 de operatii pe cord. Acum insa, lipsa cronica de medicamente, dar si de materiale sanitare i-a adus pe medicii cardiologi, dar mai ales pe pacienti, intr-o situatie dramatica.

Singura varianta ca un pacient sa fie operat la timp este sa isi cumpere singur medicamentele. Dar sunt oameni sarmani, care abia au bani de mancare. Un pacient, de exemplu, traieste dintr-o pensie de 500 de lei.

Vecinul de salon a fost operat dupa ce si-a cumparat medicamentele necesare inainte de operatie. Aproape 800 de lei.

Conform unei hotarari de Guvern, pacientii care isi cumpara singuri medicamente si materialele necesare interventiei pot cere in instanta rambursarea banilor.

In ultimele 3 luni de zile, numai la un institut 23 de pacienti au inceput procedurile de rambursare a banilor. Ministrul sanatatii sustine insa ca nu e nici o problema.


VIDEO PROTVPLUS.RO