Autoritatile sunt cu ochii pe painea aradenilor. Evaziuni constatate la opt firme de panificatie


Ultimul update: Luni 09 Septembrie 2013 06:58
Data publicarii: Vineri 06 Septembrie 2013 10:32
Categorie: Arad
magazin, produse traditionale, paine

Politisitii aradeni au inceput o campanie de combatere a evaziunii fiscale in domeniul panificatiei, numai in ultimele 24 de ore descoperind ilegalitati la opt firme de profil.

Politistii de la Serviciul de Investigare Fraude au verificat 44 de brutarii sau firme care comercializeaza produse de panificatie, urmarind legalitatea inregistrarii in contabilitate a tuturor operatiunilor efectuate, in special a celor privind achizitiile de materie prima (faina, drojdie, amelioratori etc.).

S-a verificat si daca firmele emit bon de casa la vanzarea produselor, constatandu-se ca nu se intampla mereu acest lucru. 

Camelia Tuduce, purtator de cuvant Politia Judeteana Arad: “Au fost constatate opt infractiuni de evaziune fiscala. In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de 113.000 lei si au fost confiscate 600 de paini si 200 de kilograme de faina”.

 Actiunile vor continua in zilele urmatoare, iar politistii sunt insotiti la verificari de catre inspectori din cadrul Autoritatii pentru Protectia Consumatorului, precum si din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO