Dupa ce a promis 110.000 de copaci, Robu a plantat... salcii energetice. Cum vor fi valorificate

19-12-2013 12:20


salcii timisoara

 In urma cu o luna, primarul Nicolae Robu a declarat ca vrea sa planteze in Timisoara „fix 110.000 de arbori”, asta dupa ce mai multi timisoreni l-au acuzat ca ar fi „masacrat” mai multi copaci din oras.

 Astazi a fost dezlegat misterul celor 110.000 de copaci. Acestia sunt, de fapt, salcii energetice, care au fost plantate pe o suprafata de 8.11 hectare de teren din cartierul Ciarda Rosie.

Potrivit primarului Nicolae Robu, salcia energetica are o capacitate de crestere foarte ridicata si intreaga plantatie va produce, anual, aproximativ 240 de tone de biomasa. Pentru fiecare tona de biomasa vanduta, municipalitatea ar primi 30 de euro.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Pe circa 8 hectare de teren care nu putea fi folosit pentru dezvoltare urbana, am plantat 110.000 de salcii energetice. Salcia energetica este o planta care creste foarte rapid, atinge inaltimi impresionante (...) este extrem de productiva si pe langa oxigen, ne ofera posibilitatea de a produce bani prin posibilitatea de producere de energie prin ardere. Aceasta salcie are o capacitate incredibila, o forta de crestere impresionanta. In fiecare an se poate replanta si intr-un an de zile poate creste ”.

Cu alte cuvinte, primaria vrea sa vanda materialul lemnos din aceasta salcie pentru a produce energie termica. Asta se va intampla incepand de anul viitor, iar peste doi ani cand trebuie sa fie finalizat incineratorul de deseuri, salcia energetica va fi arsa aici.

Pentru cele 110.000 de salcii energetice primaria a platit 67.000 de lei.

Robu vrea sa isi spele pacatele dupa ce a taiat copacii din Balcescu. Cati arbori vrea sa planteze

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO