Cum se va plati taxa de tranzit a Timisoarei in 2014 si ce ruta alternativa au soferii de TIR

19-12-2013 11:33


centura TIR-uri

 Din 2014, transportatorii care au vehicule mai mari de 7.5 tone, vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de 200 de lei, in cazul in care vor sa traverseze Timisoara. Pentru a nu plati, ei au de asemenea la dispozitie o ruta alternativa, adica centura orasului.

 In primavara acestui an, Primaria Timisoara a incercat sa pretinda o taxa de tranzit fiecarui sofer de TIR care trece prin oras. Pana la urma, edilii si-au dat seama ca in conditiile in care nu exista prea multe rute alternative, astfel ca au pus taxa doar pe un singur traseu stabilit.

“Incepand cu anul 2014 vehiculele sau ansamblul de vehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7.5 tone, care tranziteaza Municipiul Timisoara pe urmatorul traseu: strada Gheorghe Adam (de la intersectie cu Calea Dorobantilor) – strada Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – Str Amurgului si retur, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 de lei/ tranzitare”, scrie intr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul primariei.

Potrivit reprezentantilor primariei, ruta pe care soferii o au la dispozitie pentru a ocoli acest traseu si a scapa de taxa de tranzit este urmatoarea: “Calea Dorobantilor (de la intersectia cu strada Ghe. Adam) – DN 6 km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (pana la intersectia cu strada Amurgului) si retur”.

Taxa de tranzit, in valoare de 200 de lei, va putea fi achitata pe la ghiseele Directiei Fiscale sau online, pe site-ul acestei institutii (dfmt.ro).

Cei care nu platesc aceasta taxa, dar au traversat orasul, risca o amenda in valoare de 2500 de lei.

Controalele vor fi efectuate atat de agenti ai Politiei Rutiere, cat si de politisti locali.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO