Antebratul unui pacient cu cancer osos, salvat de medicii Spitalului Judetean din Timisoara

29-01-2013 09:18


operatie, medici

 Pacientul, un barbat de 53 de ani a fost diagnosticat in urma cu sase luni cu o tumora osoasa maligna la antebratul drept. Pentru extirparea tumorii, a fost nevoie de sacrificarea ulnei, unul dintre cele doua oase principale ale antebratului.

 Desi tumora a fost indepartata, in urma acestei operatii, pacientul a ramas cu un handicap major la mana dreapta. Dupa o interventie chirurgicala care a durat sase ore, echipa de medici formata din Conf.Dr. Lucian Jiga, Prof.Dr. Mihai Ionac si Prof.Dr. Radu Prejbeanu au transplantat fibula de la nivelul membrului inferior stang, pentru a reconstrui osul absent la mana.

In timpul operatiei, o anomalie anatomica a vaselor gambei a impus totodata si refacerea unui segment important al circulatiei la acest nivel, cu ajutorul unei grefe vasculare.

Deoarece operatia este una complexa, astfel de interventii chirurgicale pot fi realizate cu succes in centre specializate, de catre echipe pluridisciplinare (chirurgie ortopedica, plastic si vasculara), cu experienta in domeniu.

Pacientul supus operatiei se simte bine, primele analize arata faptul ca interventia chirurgicala a reusit. Urmeaza o perioada de recuperare specializata, in urma careia barbatul are toate sansele de a-si redobandi functionalitatea membrului superior afectat de cancer.


Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO